Sion slår til

Sion vil udfordre Basel i guldkampen i Schweiz og kan hente yderligere succes mod Lausanne i aften

Gennaro Gattuso er et af de stærke, nye navne i Sion. (Foto: AP/Maxime Schmid)
Gennaro Gattuso er et af de stærke, nye navne i Sion. (Foto: AP/Maxime Schmid)

Spilforslag Forventningerne til Sion er tårnhøje i denne sæson. Godt nok sluttede holdet sidst i sidste sæson, men bag den placering gemmer sig en pointstraf på 36. Uden den ville klubben reelt have sluttet som nummer tre. Man havde egentligt også spillet sig i gruppespillet i Europa League på bekostning af Celtic, da man også her endte med at blive straffet og taberdømt.

Blandt andet fordi man brød et pålagt transferstop.

Men Sion er tilbage på transfermarkedet og mere end almindeligt opsat på at revanchere sig. Det betød, at der i sommerpausen blev oprustet med ny træner og flere stærke navne, hvoraf rutinerede Gennaro Gattuso (midtbane) fra Milan naturligvis render med en stor del af opmærksomheden. Af andre forstærkninger kan nævnes André Marques (forsvar) fra Beira-Mar, Kyle Lafferty (angreb) fra Rangers samt den tunesiske landsholdsangriber Oussama Darragi (angreb) fra ES Tunis.

Udbyttet har ikke ladet vente på sig. Sion topper ligaen med 3-1-0, hvor eneste pointtab var til mesterskabsrivalerne fra Basel.

Succesen kan fortsætte mod Lausanne, der ventes at få en langt vanskeligere sæson. Økonomien er ikke til de store armebevægelser, og som oprykker i sidste sæson spået en vanskelig sæson. Man klarede så sig ganske udemærket alligevel, men nu venter så den ofte lidt vanskeligere sæson to efter en oprykning.

Udgangspunktet er defensivt, hvilket nok skal give hovedbrud for de fleste i rækken. Den er dog langt fra direkfri, hvilket blev demonstreret mod Zürich sidst. Man tabte 0-4.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Klubben har ny træner, hvor det naturligvis er interessant at det er Laurent Roussey, der var træner i Sion i sidste sæson. Truppen mistede i sommerpausen stamspillerne Fabio Coltorti (mål), Steven Lang (midtbane), Alexandre Pasche (midtbane) og Marko Muslin (midtbane).

På plussiden tæller forstærkningerne Chris Malonga (midtbane) fra Monaco og Rodrigo (midtbane), der fik pænt med spilletid i netop Sion i sidste sæson.

Til dagens kamp havde Lausanne håbet at få stamspilleren Sebastien Meoli (forsvar) klar, men han er blevet skadet igen og må nu vente yderligere nogle uger på sin sæsondebut.

Der er ikke tvivl om kvalitetsforskellen på de to hold, og gæsterne bør kunne tage de tre point uden at der dog bør slagtes en sparegris på 2-tallet.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen