Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Høj klasse på andenklasse

Det er svært ikke at sætte lid til Monaco, der uden sammenligning er det stærkeste hold i den næstbedste franske fodboldrække

Claudio Ranieri er blevet sat i spidsen for et Monaco-hold, der allerede er døbt mini-PSG med henvisning til hovedstadsklubbens massive oprustning. Monaco er et hold i særklasse i Ligue2 og kan demonstrere det mod Istres fredag aften. (Foto: AP/Lionel Cironneau)
Claudio Ranieri er blevet sat i spidsen for et Monaco-hold, der allerede er døbt mini-PSG med henvisning til hovedstadsklubbens massive oprustning. Monaco er et hold i særklasse i Ligue2 og kan demonstrere det mod Istres fredag aften. (Foto: AP/Lionel Cironneau)

Spilforslag Der er kun én ting, der tæller for franske Monaco i denne sæson og det er oprykning. Derfor blev der også sparet spillere i tirsdagens udekamp mod Nimes i ligapokalturneringen. Man endte med at gå videre alligevel. Dog først efter 120 minutter og straffesparkskonkurrence.

Det koster naturligvis på fysikken hos de udvalgte på banen, men da man alligevel sparede stort set alle førstevalg, så er det til at overse konsekvenserne af til fredagens kamp.

Helt samme luksus har man ikke hos fredagens gæster fra Istres, der også var ude i 120 minutters pokaldyst i tirsdags, før man måtte kapitulere mod Clermont.

Seks stamspillere var i startopstillingen, hvoraf de tre fik samtlige 120 minutter, en kun 115 på grund af et rødt kort og de to sidste kun første halvleg.

Det kan koste, når man møder rækkens klart stærkeste mandskab. I forvejen er Istres ikke helt på niveau med sidste sæson, hvor man sluttede på en 10. plads. Adskillige spillere rejste i sommerpausen, herunder stamspillere som Amor Kehiha (forsvar), Laurant Agouazi (forsvar/midtbane), Julian Palmieri (midtbane) og Nouri (midtbane/angreb).

Der er kommet folk til, hvor blandt andre Alain Cantareil (forsvar/Rouen), Fouad Chafik (forsvar/Valence), Kevin Bru (midtbane/Boulogne) og Ludovic Genest (midtbane/Bastia) er gået direkte ind i startopstillingen. Man sidder dog ikke tilbage med en fornemmelse af et væsentligt forbedret mandskab og det ligner mest af alt en ny midterplacering.

Også selvom man lidt uventet hentede point ude mod Nantes i sæsonpremieren.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Monaco var en ren guldgrube for gamblerne i forårets kampe. Holdet fik ny ejer ved årsskiftet og oprustede voldsomt til foråret. Det betød et stort ryk op i tabellen, og fine odds i kampene undervejs.

Det samme skal man nok ikke helt regne med i år, men odds 1,75 i denne omgang er nu ganske fint.

Monaco skal nok komme til at sætte dagsordenen i denne sæson. Man fik allerede til foråret forstærket sig i en grad, der gjorde konkurrenterne misundelige, og oprustningen er fortsat hen over sommeren. Blandt de nye er Andrea Raggi (forsvar), der var fast mand i Bologna i sidste sæson samt landsholdsspillerne Emir Bajrami (midtbane/Twente), Jakob Poulsen (midtbane/FC Midtjylland) og Delvin Ndinga (midtbane/Auxerre).

Eneste iøjnefaldende exit i sommerpausen er Vladimir Koman (midtbane), der kom til i januar og var fast mand i foråret. Han er nu rejst videre til russisk fodbold.

Truppen er samlet set nu så stærk, at træner Claudio Ranieri nærmest kan stille to hold, der ville kunne begå sig i kampen om oprykning.

Fint illustreret i tirsdagens kamp, hvor man havde otte spillere i startopstillingen, der ikke er startet inde i ligaen i denne sæson endnu og kun havde én spiller med, der har spillet fra start i begge ligakamp hidtil.

Det bliver derfor også et helt andet - og stærkere - hold, der fredag løber på banen mod Istres.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen