Tigre med bid i

Det handler både om titel og overlevelse for Tigre i den bedste argentinske fodboldrække i aften

Der står masser på spil for Tigre i aften, hvor det handler om både titel og overlevelse. (Modelfoto: Colourbox)
Der står masser på spil for Tigre i aften, hvor det handler om både titel og overlevelse. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag Mens det meste på disse breddegrader handler om EM i fodbold, så tænker de i Sydamerika på noget helt andet. Her er man i fuld gang med ligafodbolden, og en enkelt af kampene kommer med her.

Tigre fra Buenos Aires har haft et forrygende forår og kan således tage titlen i Clausura, hvis ellers Arsenal samtidig dummer sig mod Belgrano. Samtidig kæmper man for at blive oppe i den bedste række. Det argentinske fodboldsystem er nemlig skruet således sammen, at det er den laveste gennemsnitlige pointhøst over tre sæsoner, der afgør, hvem der rykker ud og skal ud i nedrykningsslutspil. Her er det lige nu marginaler, der holder Tigre fri af sidstnævnte.

Der står altså ikke så lidt på spil, hvor alt løser sig til det bedste, hvis man bare vinder i aften. Og betingelserne er fine, for El Matador de Victoria skal op mod et hold, der ikke har ret meget andet end æren at spille for.

Gæsterne havde, ligesom Tigre ikke et stort efterår, men man er til gengæld fortsat i samme skrue i 2012. Og det er faktisk kun blevet værre som foråret er skredet frem. De seneste seks kampe har kun budt på to point.

Det kniber i særdeleshed på udebane, hvor man i år har 1-2-6. Den enlige sejr kom mod rækkens etter, Boca Juniors, i et helt vanvittigt opgør, der endte med Independiente-sejr på 5-4. Den ligner mest af alt en enlig svale.

Tigre står for sin del med seks hjemmesejre i træk (alle turneringer), og 7-1-1 alene i ligasammenhæng i 2012.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Mandskabsmæssigt er det værd at notere sig, at Independiente igen har Julián Velázquez (forsvar) ude med karantæne. Den unge forsvarsspiller er fast mand, har snuset til landsholdet, og er i det hele taget en af centrale skikkelser hos gæsterne.

Det bliver ikke nødvendigvis eneste ændring på holdet i forhold til sidst. Den unge stamspiller Fabián Ariel Monserrat (midtbane) tippes således til en plads på bænken. Stamspillerne Gabriel Milito (forsvar) med fortid i Barcelona og Adrián Argachá (forsvar) er tvivlsomme, så der kan i værste fald blive tale om udskiftning af tre af fire stamspillere i defensiven.

Hos hjemmeholdet mangler rutinerede Ezequiel Carlos Maggiolo (angreb) på grund af karantæne. Han kan meget vel blive afløst af unge Diego Ftacla (angreb). Han skal dermed supplere formstærke Carlos Ariel Luna, der har stået for syv scoringer i sine seneste seks optrædender.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen