Chile med bid i

Bolivia har fordel af den tynde luft i La Paz, men det er ikke nok mod Chile i VM-kvalifikationen

Chile skal hente point under vanskelige betingelser i La Paz, men er dog også på et markant højere niveau end de bolivianske værter. (Foto: AP/Juan Karita)
Chile skal hente point under vanskelige betingelser i La Paz, men er dog også på et markant højere niveau end de bolivianske værter. (Foto: AP/Juan Karita)

Spilforslag Denne fredags kampprogram ser noget tyndt ud, så vi slår det lange lys til og kigger frem mod morgendagen og en kamp i den sydamerikanske VM-kvalifikation.

Normalt skulle en kamp i La Paz være en klar fordel for Bolivias landshold. Den tynde luft er en udfordring for de fleste, men ikke for de spillere på Bolivias landshold, der normalt har hjemme i klubber med hjemmebane i højderne.

Det har bare ikke vist sig nok. Bolivia er dumpet ned som nummer 108 på FIFAs verdensrangliste og dermed blot nummer ti i Sydamerika. For to år siden var man nummer 65 i verden, for et år siden nummer 102.

Uanset, hvad man mener om FIFAs verdensrangliste, så er faldet dog markant, og en naturlig konsekvens af svigtende resultater.

Det lykkedes i marts at besejre Cuba med 1-0 i en træningskamp, men det var første sejr i 19 landskampe i træk. Nu kan man argumentere, at Bolivia ikke spiller alle sine hjemmekampe i La Paz, men kampen mod Cuba var den fjerde i byen siden starten af 2010, hvor man ikke havde formået at vinde de tre foregående (0-2-1). Blandt andet med et nederlag hjemme til Colombia i VM-kvalifikationen i oktober.

Nu er det så Chiles tur til at gæste La Paz. Det har man prøvet før med succes. Faktisk har man vundet ude og hjemme i de fire indbyrdes opgør siden 2004. Hver gang med mindst to mål. Senest Chile gæstede La Paz var i 2008, hvor det blev til en 2-0 sejr. Siden er fulgt en hjemmesejr på 4-1 i 2009.

Kvalitetsforskellen på de to hold er kun blevet større siden. Chile var den gang nede som nummer 37 i verden og Bolivia nummer 58. I dag er Chile nummer 13.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Chile er bedre hjemme end ude, men det er dog værd at notere sig, at man trods alt har 3-0-3 i de seneste seks udekampe i den sydamerikanske VM-kvalifikation, hvor nederlagene er kommet til Uruguay, Argentina og Brasilien, der lige nu er de tre bedste nationer i Sydamerika.

Mandskabsmæssigt er Bolivia hæmmet af karantæne til Marcelo Martins Moreno (angreb). Gremio-angriberen er Bolivias pt. bedste angriber og leverandør af to af de fire mål det er blevet til efter fire kampe i kvalifikationen. Defensiven er svækket af afbud fra anfører Ronald Raldes (forsvar) og Lorgio Alvarez (forsvar). To af de mest rutinerede landsholdsspiller med til sammen 103 landskampe.

I forhold til kampen mod Cuba, hvor Bolivia ikke imponerede trods 11 mod ti de sidste godt tyve minutter, ventes der plads i startopstillingen til unge Alejandro Chumacero (midtbane), Jhasmani Campos (midtbane) og Pablo Escobar (angreb). José Luis Chávez (midtbane) og Rudy Cardozo (midtbane) står til at vige pladsen sammen med Marcelo Martins Moreno.

Med Moreno ude ligner det alt i alt et hold, der er lidt svagere offensivt end mod Cuba.

Læs også spilforslaget:

Se også: Ana klar til at uddele slag

Chile har i foråret besejret Peru med 3-1 og 3-0. Det var testkamp nummer tre og fire i foråret, hvor Bolivia kun har mødt Cuba. Det kan godt betragtes som et ekstra plus for gæsterne.

På mandskabssiden er Chile væsentligt forstærket i forhold til seneste træningskamp, da man nu har flere udenlandsproffer med. Det drejer sig om anfører Claudio Bravo (mål), Matías Fernández (midtbane), Gary Medel (midtbane), Arturo Vidal (midtbane), Humberto Suazo (angreb), Alexis Sánchez (angreb) og Eduardo Vargas (angreb). Her til kommer rutinerede Pablo Contreras (forsvar), der er tilbage i chilensk fodbold efter flere års rundtur i europæiske klubber.

På papiret er der ingen tvivl om, at Chile har det bedste mandskab og det er tæt på at vi går planken ud og spiller det rene 2-tal. La Paz er dog trods alt så ugæstfri et sted at spille, at vi garderer med Asian Handicap 0 (svarer til Draw No Bet), hvor vi får indskuddet retur ved uafgjort.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen