Han lyner igen i aften

Wayne Rooney kan få en hovedrolle i Manchester-braget i aften

Wayne Rooney har skarp for tiden og manden, der kan få en hovedrolle igen i aften, når det gælder lokalopgøret i Manchester. (Foto: AP/Scott Heppell)
Wayne Rooney har skarp for tiden og manden, der kan få en hovedrolle igen i aften, når det gælder lokalopgøret i Manchester. (Foto: AP/Scott Heppell)

Spilforslag Med al respekt for mandagskampen i Superligaen, så bliver det lokalopgøret i Manchester, der kommer til at trække den største opmærksomhed. Nok også rundt omkring hos de danske fodboldfans, der kan se med på tv, når det engelske mesterskab - måske - finder sin afgørelse.

Vinder Manchester United ryger afstanden mellem de to klubber op på seks point med to kampe tilbage. Modsat kan City åbne guldkampen helt op med en sejr.

Det kan udløse en ny, medrivende kamp mellem de to klubber. De tre indbyrdes opgør i denne sæson har budt på fem, syv og fem mål, hvor United har vundet to gange 3-2 og City har vundet en enkelt med 6-1.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Hvem der trækker sig sejrrigt ud i aften er det åbent spørgsmål. City har fordel af hjemmebane, hvor facit er 25-2-0 i ligasammenhæng siden december 2010 og er måske forståeligt nok gjort til favoritter. Det vil dog være en fejl at undervurdere Manchester United.

I særdeleshed, fordi United råder over formstærke Wayne Rooney. Landsholdsangriberen er førsteudfordrer til Robin van Persie i kampen om topscorertitlen i Premier League i denne sæson, og en mand, der allerede én gang i denne sæson har vist, at han kan score mod City. Han blev således dobbelt målscorer, da United vandt 3-2 på Etihad Stadium i FA Cup'en i januar.

Han har scoret i 10 af sine seneste 14 optrædender for United, herunder to i hver af de seneste to kampe. Statististik set er der altså masser af værdi i odds 2,95 på at han kommer på tavlen igen.

United vil være fint tilfredse med at komme fra Etihad Stadium med uafgjort, men kan næppe kalkulere med at holde nullet. I så fald skal der i hvert fald leveres på et højere niveau end sidst, hvor det blev 4-4 mod Everton.

Modsat skal City frem over banen i jagten på en sejr, hvilket kan være lige præcist den faktor, der forhindrer en taktisk affære med få chancer.

Med chancer i begge ender, så skal Rooney nok få sine muligheder. At han tager straffespark for United øger kun chancen for at han kommer på tavlen.

Hjemmeholdet har Micah Richards (forsvar) med igen og kan også give comeback til Mario Balotelli (angreb), der dog får svært ved at slå formstærke Carlos Tevez og Sergio Agüero af.

Fraværslisten hos Manchester United er fortsat lang. Ude sidder blandt andet Anders Lindegaard (mål), Nemanja Vidic (forsvar), Anderson (midtbane) og Darren Fletcher (midtbane). Ingen af dem har dog spillet siden januar.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere