Celtic vinder Old Firm

Problemerne er for store for Rangers før det måske sidste lokalopgør mod Celtic nogensinde

Vigtige Gary Hooper manglede i startopstillingen sidst Celtic og Rangers tørnede sammen. Han er med fra start i eftermiddag og kan gøre en afgørende forskel i Old Firm. (Foto: AP/Scott Heppell)
Vigtige Gary Hooper manglede i startopstillingen sidst Celtic og Rangers tørnede sammen. Han er med fra start i eftermiddag og kan gøre en afgørende forskel i Old Firm. (Foto: AP/Scott Heppell)

Spilforslag Er dette det sidste Old Firm nogensinde? Hvad der ville have været helt utænkeligt for et år siden er blevet brutal virkelighed i Skotland. Hæderkronede Rangers er således i knæ.

Økonomien hænger i laser, man har fået smidt bøder oven i af samme årsag, og der er spærret for spillerkøb de næste 12 måneder. Klubbens ejer er suspenderet og udelukket fra skotsk fodbold på livstid.

Lykkes det ikke at lukke hullet i klubkassen drejes nøglen om, hvilket vil betyde tvangsnedrykning, og samtidig trække tæppet væk under adskillige andre klubber. Der er således flere kreditorer blandt ligakollegaerne, og de har ikke råd til at vinke farvel til deres tilgodehavender.

I praksis løber klubben tør for penge i næste måned.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Det sender ikke overraskende en sort sky ind over det, der normalt regnes for en fodboldmæssig festdag i Skotland.

På trods af krisen har Rangers faktisk gjort det ganske fornuftigt på banen, men pessimismen steg voldsomt i denne uge og spørgsmålet er om spillerne kan blive ved med at levere, når de ret beset kæmper for en klub, der ikke har noget at spille for. Uanset resultatet kommer man ikke til at indhente Celtic i tabellen, og man er udelukket fra europæisk fodbold i den kommende sæson.

Tilbage står æren, der altid betyder noget i lokalopgørene mod Celtic, men som ikke nødvendigvis rækker her.

Læs også spilforslaget:

Se også: Nancy har momentum

Rangers må stille uden Kyle Lafferty (angreb), der er skadet, men også suspenderet af klubben af disciplinære årsager. Kirk Broadfoot (forsvar) og Jamie Ness (midtbane) er tvivlsomme.

Hos Celtic er der tale om et væsentligt forstærket hold i forhold til sidst, hvor rækkens nummer tre, Motherwell, blev besejret med 3-0. Manager Neil Lennon valgte således at spare flere spillere.

I dag ventes Kelvin Wilson (forsvar), Glenn Loovens (forsvar), Adam Matthews (forsvar), Scott Brown (midtbane), Beram Kayal (midtbane) og Georgios Samaras (angreb) at være tilbage. Ude er Ki Sung-Yong (midtbane) og James Forrest (midtbane). Specielt sidstnævnte havde pyntet på holdkortet.

Da de to hold mødtes i marts vandt Rangers med 3-2. Det blev en kamp, der i høj grad blev præget af tre røde kort, heraf to til Celtic. Denne gang stiller de nykronede mestre i øvrigt også i en stærkere udgave med blandt andet topscorer Gary Hooper (angreb) i startopstillingen.

Old Firm lever sit eget liv, og det vil være en fejl helt at afskrive Rangers selvom de er truet på eksistensen. Det betyder også, at sparegrisen ikke bliver slagtet på dette 1-tal.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere