Trætte ben i München

Det kan blive ganske underholdende i topkampen mellem Bayern München og Stuttgart i eftermiddag

Bayern München-træner Jupp Heynckes kan meget vel rokere på sit hold efter triumfen i Madrid. (Foto: AP/Paul White)
Bayern München-træner Jupp Heynckes kan meget vel rokere på sit hold efter triumfen i Madrid. (Foto: AP/Paul White)

Spilforslag Der har været fest i München de seneste dage. Triumfen mod Real Madrid i Champions League betyder, at Bayern München nu kommer til at spille finale på hjemmebane mod Chelsea.

Det blev dog en sejr, der kostede kræfter efter 120 minutter og straffesparkskonkurrence og man kan dårligt bebrejde træner Jupp Heynckes, hvis der bliver tale om en mere alternativ startopstilling, så de mest trætte ben bliver sparet.

Han har tidligere vist, at han ikke er bange for at give de næstbedste chancen i det tætte program. Han gjorde det blandt andet mod Werder Bremen (2-1) i sidste weekend.

Nu vandt Bayern München alligevel, hvilket understrege kvaliteterne hos storklubben, men modstanderen her bliver af en noget mere velspillende slags.

Læs også spilforslaget:

Se også: Southampton kommer i Premier League

Heynckes har bebudet, at Manuel Neuer viger pladsen i målet til fordel for reserven Hans-Jörg Butt, der stopper i klubben efter denne sæson, og dermed får sin afskedskamp. Her ud over spekuleres der i, at man vil spare nogle af de spillere, der fik 120 minutter i onsdags samt bruge lejligheden til at teste en mulig konstellation uden de spillere, der står over i Champions League-finalen på grund af karantæne. Det drejer sig om Holger Badstuber (forsvar), David Alaba (forsvar) og Luiz Gustavo (midtbane).

Det kan give spilletid til spillere som Diego Contento (forsvar), Rafina (forsvar), Anatoliy Tymoshchuk (forsvar/midtbane), Danijel Pranjic (midtbane), Ivica Olic (angreb) og Nils Petersen (angreb).

Det øger selvsagt Stuttgarts chancer for at scorer og måske endda tage point. Man havde Dortmund på krogen for en måned siden, hvor det endte 4-4 i en medrivende affære på Signal-Iduna-Park i Dortmund, og har spillet lige op med Bayern München i de to seneste indbyrdes opgør i München. Det endte dog med Bayern-sejr på 2-1 i 2011, mens Gladbach så vandt 2-1 i 2010.

Begge gange med mål i begge ender, og man forstår, hvorfor bookmakerne i den grad har skruet ned for spil på over 2,5 mål. Vi prøver i stedet spil på scoring i begge ender. Uden dog at slagte sparegrisen på det, for odds er trods alt også beskedent her.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Dette er en kamp, hvor Bayern formentligt stiller med en svækket defensiv mod et Stuttgart-mandskab, der umiddelbart ikke har grund til at spille med håndbremsen trukket.

Gæsterne har gode offensive kvaliteter og står med væsentligt mere at vinde ved en sejr end at tabe ved et nederlag. Man er sikret en plads i Europa League, men kan i teorien stadig nå den fjerdeplads, der giver adgang til Champions League-kvalifikationen.

Det kræver i så fald sejr i de to sidste kampe, mens Gladbach samtidig taber. Stuttgart kan lige så godt jagte sin del opgaven. Mandskabsmæssigt bliver der derfor ikke sparet nogen.

Khalid Boulahrouz (forsvar) mangler fortsat og får selskab på sidelien af Serdar Tasci (forsvar), der udgik sidst med en skade. Ude sidder også stamspilleren Zdravko Kuzmanovic (midtbane), der ikke har spillet med i de sidste par kampe.

Som sidebemærkning kan nævnes, at Bayern München og Stuttgart har været de to hold, der har scoret flest mål mod andre hold fra den øverste del af tabellen.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere