Shrewsbury gør det igen

Greenhous Meadow er blevet ret rent fort for Shrewsbury og Port Vale kan blive det næste hold, der løber panden mod muren

Topscorer James Collins og holdkammeraterne i Shrewsbury har ind til videre været skræmmende stærke på eget græs i denne sæson, og har også mest at spille for, når Port Vale kommer på besøg. (Foto: Tom Hevezi/AP)
Topscorer James Collins og holdkammeraterne i Shrewsbury har ind til videre været skræmmende stærke på eget græs i denne sæson, og har også mest at spille for, når Port Vale kommer på besøg. (Foto: Tom Hevezi/AP)

Spilforslag Det er ikke det store, der rigtigt frister denne mandag, så vi løfter blikket og kigger frem mod i morgen og et umiddelbart fint 1-tal i den engelske League2.

Shrewsbury jagter den direkte oprykning og kan med en sejr som minimum fastholde status quo med fire point ned til fjerdepladsen.

Port Vale er for længst blevet sikret endnu en sæson i rækken, men har dermed heller ikke det store at spille for. Det betyder, at man som sådan kan spille frit, men også mangler de måske sidste procenter, der er så afgørende i de vanskelige kampe.

Aftenens kamp er på papiret en af de sværeste. Shrewsbury er ubesejret på eget græs i over et år (alle turneringer) og det næstbedste hjemmehold i de engelske divisioner med 16-5-0 i denne sæson. Det overgåes kun af Manchester Citys 16-1-0, der også er det eneste andet ubesejrede hjemmehold.

Den statistik vil man naturligvis gerne fastholde i Shrewsbury. Ikke mindst, fordi den i så fald kan sende holdet op i League1.

Statistik og motivation tipper altså klart til hjemmeholdets fordel, hvor det sidste ikke må undervurderes på det her tidspunkt af sæsonen.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Hjemmeholdet stillede uden problemer i truppen i lørdags, da Rotherham blev besejret med 3-1. Det blev en kamp, hvor Rotherham startede som lyn og torden og kom foran, men Shrewsbury viste moral og klasse med en stærk anden halvleg.

Det var en af den slags advarsler, der kan vise sig ganske givtige, for hjemmeholdet kan meget vel være mere fokuserede fra start tirsdag aften.

Port Vale hentede 0-0 ude mod Morcambe, hvilket mest af alt var et udtryk for manglende skarphed hos Morecambe.

Der var usikkerhed om flere spillere op til kampen, men i sidste ende var det kun Clayton McDonald (forsvar), der endte med at stå over. Han er i spil til dagens kamp, men måske ikke selvskreven til startopstillingen. Hans afløser, unge Joe Davis (forsvar), gjorde således en fin figur.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere