Én gang til for prins Albert

Ambitiøse Monaco kan fortsætte opturen i aften mod Metz

Prins Albert II af Monaco kan glæde sig over, at hans lokale fodboldhelte er godt i gang med at genrejse sig efter sidste års nedtur. Godt hjulpet på vej af en russisk rigmand. (Foto: AP/Eric Gaillard)
Prins Albert II af Monaco kan glæde sig over, at hans lokale fodboldhelte er godt i gang med at genrejse sig efter sidste års nedtur. Godt hjulpet på vej af en russisk rigmand. (Foto: AP/Eric Gaillard)

Spilforslag Det er lige før at Monaco kan påkalde sig evergreen-status som spilforslag, men de svære at undgå, når nu bookmakerne tilsyneladende endnu ikke har tillid til den sydfranske klubs genfødsel.

Monegaskerne har 6-2-0 i de seneste otte kampe, og selvom målet er oprykning i næste sæson, så kan man ikke helt afvise, at det kan lykkes allerede til sommer. Afstanden er ti point med syv kampe tilbage. Flere af oprykningsrivalerne har man til gode at møde i foråret.

Oprykningsmulighed eller ej, så har Monaco forlængst sluppet håndbremsen. De mange forstærkninger, der kom til i januar, er ved at være spillet ind, og ambitionen er at sikre det bedst mulige grundlag til næste sæson.

I praksis er Monacos niveau dog allerede nu til top tre i rækken.

I aften venter Metz, der er del af nedrykningskampen og indehaver af kun en enkelt sejr siden midten af december. Den faldt mod Boulogne, der ligger næstsidst. Facit er 1-7-5 i 2012. Man har formået at drille nogle af holdene i top fem, men kom til kort mod både nummer et, Bastia (0-1), og to, Reims (0-3).

Samlet facit på hjemmebane er 5-4-6, hvilket ikke er afskrækkende.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Hos Monaco tæller skadeslisten fortsat Sébastien Chabbert (mål), Martin Sourzac (mål), Adriano (forsvar), Andreas Wolf (forsvar) og Marama Vahirua (angreb). Kun Wolf ville formentligt være oplagt til startopstillingen og han har kun fået to kampe siden januars skifte fra Werder Bremen.

Der er således ikke tale om noget markant indgreb i det hold, der har stået for de seneste ugers optur.

Så ser det anderledes betænkeligt ud for hjemmeholdet. Stamspilleren Kalidou Koulibaly (forsvar) blev skadet under tirsdagens træning og færdig for resten af sæsonen. Det efterlader et betragteligt hul i defensiven, for stamspilleren Stéphane Besle (forsvar) er ligeledes ude på grund af karantæne. Mere eller mindre faste folk som Oumar Pouye (midtbane), Mahamane El-Hadj Traoré (midtbane) og Kévin Diaz (midtbane) mangler også. Ligesom man siden september har været uden førstekeeper Joris Delle. For sidstnævnte har man dog haft en fin erstatning i den malinesiske landsholdskeeper Oumar Sissoko.

Det lugter af udesejr, men med de mange pointdelinger i den næstbedste franske fodboldrække, så tager vi også denne gang en lille gardering med i form af Asian Handicap 0, hvor vi får indskuddet retur ved uafgjort.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere