Krudtet er klar i Glasgow

Både Celtic og Atletico Madrid har defensive fravær og offensive kvaliteter, og så kan det blive til mål i begge ender

Adrian (t.h.) jubler efter sin scoring mod Real Madrid. Senere røg to holdkammerater ud og Atletico endte med at tabte 1-4. (Foto: AP/Andres Kudacki)
Adrian (t.h.) jubler efter sin scoring mod Real Madrid. Senere røg to holdkammerater ud og Atletico endte med at tabte 1-4. (Foto: AP/Andres Kudacki)

Spilforslag: Celtic - Atl Madrid (begge hold scorer) [Ja] 1,73 /Bet365
Europa League, Gruppe I, kampstart: 19.00

Celtic-manager Neil Lennon har ikke lagt skjul på kravet til i aften. Det er sejr. Skotterne kan for så vidt stadig have en chance for at gå videre, hvis det ender uafgjort, men i lyset af slutprogrammet, så bliver det et yderst spinkelt halmstrå at skulle klynge sig til.

Det bliver derfor ikke et hjemmehold med håndbremsen trukket mod Atletico Madrid og det kan udløse en ganske underholdende affære, hvor man slet ikke skal afskrive skotterne mulighed for sejr, men måske mest af alt kan se frem til scoringer.

LIVE:Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Spanierne kender således også vejen til netmaskerne. Man foran 1-0 på udebane mod Real Madrid, mens man stadig var 11 mod 11. Det var 13. træffer i de seneste fem kampe. Offensiven bør altså strutte af selvtillid til aftenens kamp, hvor der i øvrigt kan blive plads i startopstillingen til både Falcao (angreb) og formstærke Adrian (angreb). Førstnævnte gør comeback efter en kort skadespause, og selv hvis han ender med at starte ude, så er han en giftig joker at sætte på banen senere.

Nu er den spanske klub kendt for at gøre det langt bedre hjemme end ude, hvilket nok understøtter skotternes tro på en sejr. Til gengæld hæfter vi os ved, at spanierne har scoret i ni af de seneste 11 udekampe i Europa League.

Læs også spilforslaget:Rustne Malmö kommer til kort

Mandskabsmæssigt er det et plus for gæsterne at Falcao er meldt klar. Også Antonio López (forsvar) er ved at være klar, men starter næppe inde. Til gengæld mangler stamspillerne Silvio (forsvar) og den tidligere portugisiske landsholdsspiller Tiago (defensiv midtbane), hvilket kan vise sig godt for skotternes muligheder for at score.

Følg ekstrabladet.dk's spilforslag på Facebook

Det samme gør sig gældende for spanierne, der bør hæfte sig ved, at der også er defensive problemer hos hjemmeholdet.

Celtic ser således ud til at skulle klare sig uden den normale venstreback Charles Mulgrew igen og derfor vikarierer Joe Ledley formentligt også i aften. Kevin Wilson (forsvar) og anfører Scott Brown (midtbane) er tilbage efter skader, men det usikkert om de er i stand til at starte inde. Badr El-Kaddouri (forsvar) spiller ikke, da han er spærret på grund af europæiske optrædender for Dinamo Kiev først på sæsonen.