Trætte ben i Marseille

Marseille betaler prisen for et tæt kampprogram, hvor man så oven i købet også har en pokalfinale i den kommende weekend

Skuffelserne har været mange for Marseille i dette forår, og nu begynder lørdagens ligapokalfinale at ligne sidste chance for oprejsning. Det kan koste i kampen mod mesterskabsbejlerne fra Montpellier i aften. (Foto: AP/Kerstin Joensson)
Skuffelserne har været mange for Marseille i dette forår, og nu begynder lørdagens ligapokalfinale at ligne sidste chance for oprejsning. Det kan koste i kampen mod mesterskabsbejlerne fra Montpellier i aften. (Foto: AP/Kerstin Joensson)

Spilforslag Det har i den grad været et forsømt forår for Marseille. Et tæt kampprogram har simpelthen fået filmen til at knække og det tidligere storhold er helt i knæ.

Otte kampe i marts var voldsomt, men der venter syv i april. Udbyttet har dog det til trods været langt mere magert end forventet.

Man er nu uden sejr i 11 kampe i træk. Topplaceringerne i ligaen er langt væk, og man er færdig i både Champions League og pokalturnering. Tilbage står dog fortsat finale i den franske ligapokalturnering, hvilket er på lørdag.

Dermed står den noget pressede træner Didier Deschamps med lidt af et dilemma. En triumf på lørdag kunne være et plaster på såret i forhold til det katastrofale forår, men modsat kan man måske lave en sen slutspurt i tabellen med en kickstart i aften mod Montpellier.

På papiret er begge kampe yderst vanskelige, og krævende for et hold, der allerede har tømt godt ud af de fysiske ressourcer de seneste uger.

Derfor tager Deschamps heller ikke nogen chancer med de småskadede stamspillere Cesar Azpilicueta (forsvar) og Loic Remy (angreb), der også er klubbens topscorer. Begge er siet helt fra til i aften. I forvejen mangler stamspilleren Souleymane Diawara (forsvar). Her ud over er det stærkeste mandskab, der er udtaget, men altså uden en garanti for at man også lader det blive stærkeste startopstilling.

Som en måske interessant detalje, så har Marseille kun vundet én af seks ligakampe, hvor man er stillet op uden Remy.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Det ligner det til gengæld for Montpellier. Eneste nævneværdige fravær er Geoffrey Dernis (angreb), der kun har fået tre kampe fra start i 2012. Stamspilleren Garry Bocaly (forsvar) er med igen efter endt karantæne.

Montpellier spillede fem kampe i marts og har alene fokus på ligaen, hvor man er i tæt duel med PSG om mesterskabet. Man har været klart bedre hjemme end ude, men kan dårligt tillade sig at smide alt for mange point uanset spillested.

Ifølge de lokale medier, så skulle fans fra Marseille have opfordret spillerne til at 'tabe' kampen, da man i den grad ikke ønsker at Paris Saint-Germain skal rende med det franske mesterskab. Når man nu ikke selv kan blive fransk mester, så er det næstbedste, at titlen ikke går til rivalerne fra hovedstaden.

Det afvises naturligvis som et tema af Marseille-lejren, men kan måske alligevel koste lidt på den mentale konto.

Når det er sagt, så er Montpellier trods alt stadig alene i front med uafgjort og i lyset af holdets 'svage' udebanestatistik, så garderer vi med Draw No Bet - svarende til Asian Handicap 0 - hvor vi får indskuddet retur ved uafgjort.

Læs:

Se også: Sådan fungerer Asian Handicap

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere