Liverpool fokuserer på pokalen

Og så kan der falde nyt pointtab i aften

Kenny Dalglish er kommet under pres i Liverpool, for resultaterne har ikke været overbevisende. Meget ære kan reddes med succes i FA Cup'en. Det kan koste i ligakampen mod Blackburn i aften. (Foto: Tim Hales/AP)
Kenny Dalglish er kommet under pres i Liverpool, for resultaterne har ikke været overbevisende. Meget ære kan reddes med succes i FA Cup'en. Det kan koste i ligakampen mod Blackburn i aften. (Foto: Tim Hales/AP)

Spilforslag Det er ved at være et stykke tid siden, at Liverpool for alvor bed skeer med de bedste i Premier League. Siden sølvet i 2009 har man ikke været at finde i top fem og det bliver heller ikke der man slutter i år.

Det betyder dog ikke, at traditionsklubben slutter sæsonen uden et trofæ, for man har allerede vundet ligapokalturneringen og man er potentielt kun to sejre fra triumf i FA Cup'en. Første skridt er på lørdag, hvor der spilles semifinale mod Everton.

Det er selvsagt en prioritering. FA Cup-pokalen vil således være et fint plaster på såret, når man skal sluge skuffelserne i ligaen. Det får betydning i aften, når Liverpool gæster Blackburn, der modsat har fuldt fokus på ligaen og her alt at spille for med den aktuelle placering under stregen. Bundstriden er tæt og hvert point tæller.

Skal mission overlevelse lykkes, så bliver det formentligt grundlagt hjemme på Ewood Park, for slutprogrammet byder på nogle vanskelige udekampe. Til gengæld har man her også gjort det ganske fornuftigt de seneste uger med 3-1-2 i de seneste seks.

Nederlagene er kommet til Manchester United og Newcastle, der begge ligger over Liverpool i tabellen.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Formmæssigt har man overordnet set klaret sig langt bedre end Liverpool, der virkelig har haft et sløjt 2012. Bare to sejre er det blevet til i 13 ligakampe siden årsskiftet (2-3-8). Til sammenligning har Blackburn hentet fire (4-2-7). Ser man isoleret på udebane, så står Liverpool med 1-0-6 i 2012, hvor sejren faldt mod Wolverhampton.

I det lys kan det undre, at bookmakerne trods alt har gjort Liverpool til så store favoritter i aften.

Blackburn skal således have bedre chancer for point end odds tilsiger.

Læs også spilforslaget:

Se også: Blades svinger sablen

Mandskabsmæssigt har Liverpool-manager Kenny Dalglish indikeret, at han vil rotere på holdet, så man står bedst muligt rustet til lørdagens FA Cup-kamp. Det betyder ikke, at man stiller med reserver i aften, men at enkelte nøglespillere kan få en pause. Det kunne betyde plads på bænken til eksempelvis Steven Gerrard (midtbane) og Luis Suarez (angreb). Til gengæld bliver der formentligt mere spilletid til Daniel Agger (forsvar), der fik comeback i lørdags med indhop fra bænken.

Skadeslisten tæller fortsat Glen Johnson (forsvar), Martin Kelly (forsvar), Lucas Leiva (midtbane) og Charlie Adam (midtbane), mens førstekeeper Pepe Reina afsoner karantæne.

Blackburn må se bort fra lejesvenden Anthony Modeste (angreb), der afsoner karantæne, mens den svenske landsholdsback Martin Olsson (forsvar) testes før kampstart.

Skadeslisten tæller fortsat Michel Salgado (forsvar) og Vince Grella (midtbane), der begge har fået beskedent med spilletid i denne sæson.

Blackburn spillede 1-1 på Anfield i den omvendte kamp og vandt denne kampe med 3-1 i sidste sæson. Under de givne betingelser, så skal man ikke afskrive point igen.

Dette Asian Handicap-spil er i praksis det samme som en klassisk halvgardering, hvor der er gevinst, hvis Blackburn vinder eller kampen ender uafgjort.

Læs:

Se også: Sådan fungerer Asian Handicap

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere