Greuther Fürth lukker af

Energie Cottbus kommer på en svær mission i aften

Greuther Fürth har leveret både offensivt og defensivt på hjemmebane i denne sæson og kan i aften hente endnu en sejr til nul, når Energie Cottbus kommer på besøg. (Modelfoto: Colourbox)
Greuther Fürth har leveret både offensivt og defensivt på hjemmebane i denne sæson og kan i aften hente endnu en sejr til nul, når Energie Cottbus kommer på besøg. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag Energie Cottbus har været gode til at drille de store på udebane i 2. Bundesliga i denne sæson, men kan man gøre det mod rækkens mest potente hjemmehold?

Greuther Fürth står med 12-0-2 i 14 hjemmekampe og en målscore på 40-10. Det er 2,9 mål i snit, mens der er lukket under et mål ind.

Cottbus er et af de mindst scorende hold i 2. Bundesliga - 26 styk i 28 kampe - og deres chance ligger nok mest af alt i at lukke ned for hjemmeholdet så længe som overhovedet muligt. Med den aktuelle placering in mente, så er 0-0 faktisk en halv sejr.

Nøjagtigt som det var ude mod St. Pauli (0-0) og som man jagtede ude mod Eintracht Frankfurt (0-1) i de to seneste udekampe.

I praksis er man nu uden scoring på fremmed græs i 2012, men modsat heller ikke blevet kørt over.

Dermed går vi heller ikke efter hjemmesejr på mindst to mål, men i stedet efter hjemmesejr til nul. Greuther Fürth har holdt nullet i fem af de seneste syv hjemmekampe, mens Cottbus blot har nettet én gang i de seneste seks udekampe - og altså endnu ikke i 2012.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Hos gæsterne hviler meget på skuldrene af Dimitar Rangelov (angreb), men selvom han scorede i søndagens 1-1 kamp mod FSV Frankfurt, så er han spillemæssigt ikke på samme niveau som i starten af sæsonen. Med ham i ilden har Cottbus i øvrigt ikke scoret på udebane siden oktober.

Han er så i dag også uden sin normale makker i offensiven, stortalentet Leonardo Bittencourt, der er i gang med sine sidste måneder i klubben inden skiftet til Dortmund. Den tyske-brasilianske U19-landsholdsspiller er sat ud af spillet med sygdom.

Defensivt er man også ramt med frisk afbud fra stamspilleren Uwe Hünemeier (forsvar). I forvejen mangler man de langtidsskadede Markus Brzenska (forsvar) og Christopher Schorch (forsvar). Begge har dog ikke været i ilden i 2012.

Ind kommer stamspillerne Daniel Ziebig (forsvar) og Ivica Banovic (midtbane), der begge stod over sidst.

Læs også:

Se også: Han tæmmer Tiger

Eneste iøjnefaldende fravær hos hjemmeholdet er Bernd Nehrig (midtbane), hvilket betyder mere frem ad banen end defensivt. Forsvaret er forstærket med comeback til stamspilleren Stephan Schröck (forsvar).

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere