Her kommer Mamore til kort

En tur til La Paz er ikke noget, som lavlandsklubben normalt har det godt med

Bolivar har satset både på liga og Copa Libertadores, men kan gå nogenlunde fokuseret til nattens ligakamp og det bør resultere i en sejr på mindst to mål. (Foto: AP/Juan Karita)
Bolivar har satset både på liga og Copa Libertadores, men kan gå nogenlunde fokuseret til nattens ligakamp og det bør resultere i en sejr på mindst to mål. (Foto: AP/Juan Karita)

Spilforslag Det er ikke første gang, at blikket er rettet mod Bolivia, og det bliver næppe sidste gang. Landets bedste fodboldrække er i den grad præget af de store højdeforskelle og det bliver også en faktor her.

Bolivar spiller i La Paz i 3640 meters højde, mens Real Mamore er et af fire hold, der holder til ved havoverfladen. Det har ofte afgørende betydning.

Således har Real Mamore ikke vundet en udekamp i højderne siden september 2009. I det hele taget er man ikke noget stort udehold. Facit er 2-2-18 i de seneste 22. Tre af de fire kampe, der er hentet point i er spillet mod de andre hold, der ligger tæt ved havoverfladen. Eneste undtagelse er 1-1 mod Nacional Potosi i maj sidste år.

De seneste 11 nederlag på udebane har i øvrigt alle være på mindst to mål. Senest 2-4 mod et ellers formsvagt Nacional Potosi-mandskab.

Man tabte senest med beskedne 0-1 i hjemmekampen mod topholdet Blooming, men kunne på dagen have tabt med væsentligt mere.

Det kan man så i stedet gøre i nat.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Bolivar har kun tabt én af de seneste 34 hjemmekampe i ligaen. Isoleret er facit 12-2-0 på hjemmebane mod de fire hold, der har hjemme tæt ved havoverfladen. Blandt andet blev netop Real Mamore besejret med 4-0 sidst de var på besøg.

Det hører naturligvis med til historien, at Bolivar ikke har åbnet 2012 alt for overbevisende, hvilket dog kan tilskrives flere ude end hjemmekampe og engagement i Copa Libertadores, hvor man faktisk klarer sig glimrende.

Dette opgør kommer hverken i halen af eller umiddelbart inden en kamp i den sydamerikanske mesterholdsturnering og derfor kan man med rette forvente fuldt fokus. Det lover ikke godt for Real Mamore.

Mandskabsmæssigt er det et af de helt store plusser, at Bolivar har angrebsprofilen William Ferreira (angreb) med igen. Der ser også ud til at blive comeback til stamspillerne Pablo Frontini (forsvar) og Walter Flores (midtbane). Angrebsreserven José Alfredo Castillo er langtidsskadet. I praksis kan det blive meget tæt på stærkeste opstilling.

Hos gæsterne er der usikkerhed om stamspilleren Juan Pablo Fernández (forsvar), men ellers er der ingen nye skader eller karantæner i forhold til sidst.

Der er i skrivende stund ikke så mange bookmakere på banen med handicapspil på denne kamp, men så kan man alternativt prøve variationer af Asian Handicap.

Læs:

Spil nyheder Sådan fungerer Asian Handicap

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer