Ingen chokeffekt i Brøndby

Problemerne i OB lader sig ikke nødvendigvis løse af Henrik Clausens exit

Anders Møller Christensen og holdkammeraterne i OB kommer på en svær opgave i dag. (Foto: Anders Brohus/Polfoto)
Anders Møller Christensen og holdkammeraterne i OB kommer på en svær opgave i dag. (Foto: Anders Brohus/Polfoto)

Spilforslag Var udskiftningen af Henrik Clausen chokterapi, der løfter OB ud af dødvandet eller stikker problemerne langt dybere end blot træneren?

Det spørgsmål kan der komme svar på i dag i Brøndby. På forhånd er det svært at se en chokeffekt. Poul Hansen har taget tøjlerne, men ham har spillerne skulle bevise noget for hele tiden, og alle ved, at han kunne sidder i stillingen ind til en permanent afløser er fundet. I øvrigt sidder man med en fornemmelse af, at han har taget tjansen mere af nød end af lyst.

I praksis står man i et vadested, hvor man ikke kan fortænke nogen i at glæde sig til sommerferien, hvor man så kan starte på en frisk.

Følg ekstrabladet.dk's spilforslag på Facebook

Inde på banen har Poul Hansen det samme materiale som Henrik Clausen, og selvom man i Ådalen mener at spillermaterialet er til mere end den aktuelle placering, så kommer man ikke udenom, at man står svækket efter tabet af Chris Sørensen (forsvar) og angrebsduoen Peter Utaka og Djiby Fall, mens man altså endnu har til gode at give Jesper Christiansen debut i målet.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

På Fyn spejder man efter en mand, der kan scorer mål, og i den anden ende kunne godt have haft fin gavn af Chris Sørensen til at styre defensiven. Otte mål er lukket ind i fire kampe siden årsskiftet, mens det er blevet til fire scoringer.

Anderledes opløftende har det været i Brøndby, hvor man måske nok stadig har udfordringer - i begge ender af banen - men dog genfundet selvtilliden efter en fin start på foråret med ti point i fire kampe. Træner Auri Skarbalius har ikke lavet mirakler, men pilen peger i den rigtige retning.

Læs også spilforslaget:

Se også: Nye problemer for Alianza

Mandskabsmæssigt mangler OB fortsat Jesper Christiansen, men hans afløser Mads Toppel meldes nu yderst tvivlsom. Han testes op til kampen. Bliver han ikke klar, så får Stefan Wessels chancen. Han havde nok mest af alt indstillet sig på, at foråret skulle overståes, så der måske kunne komme en chance for et klubskifte i sommerpausen.

Den tyske målmand kan på sine bedste dage være et sand plankeværk, men har også demonstreret det stik modsatte. Han stod i forårspremieren mod Silkeborg, hvor der blev lukket to mål ind. Han har fået i alt 11 kampe i sæsonen, hvor nullet er holdt en enkelt gang. I de ti andre er der lukket 23 mål ind.

Toppel har til sammenligning holdt nullet i fire af 11 kampe, og lukket 15 mål ind i de resterende syv.

Ud over usikkerheden om målmandsposten, så er der få fravær hos OB. Dog mangler man fortsat den unge angriber Rasmus Falk Jensen.

Læs også spilforslaget:

Se også: Carpi er skarpe

Brøndby har heller ikke de store problemer. Femi (midtbane) er tilbage efter overstået karantæne.

Da de to hold mødtes i Odense i november sluttede det 0-0. Dengang var Brøndby i krise med bare en sejr i seks kampe, og OB i en langt stærkere udgave end nu.

Det lugter af hjemmesejr, men i den ind til videre lettere udforudsigelige Superliga, så holder vi dog indsatsen lav.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere