Nye problemer for Alianza

Den peruvianske storklub i problemer både på og uden for banen inden den vanskelige udekamp mod Melgar i aften

Alianza-træner Jose Soto har en massiv opgave. Storklubben har masser af ambitioner, men også store økonomiske problemer, der har udløst stor udskiftning og uro i truppen. Ind til videre har det udløst nogle temmeligt svingende præstationer på banen. (Foto: AP/Matilde Campodonico)
Alianza-træner Jose Soto har en massiv opgave. Storklubben har masser af ambitioner, men også store økonomiske problemer, der har udløst stor udskiftning og uro i truppen. Ind til videre har det udløst nogle temmeligt svingende præstationer på banen. (Foto: AP/Matilde Campodonico)

Spilforslag Det har ikke været nogen optimal indledning på sæsonen for de peruvianske vicemestre fra Alianza. 1-1-2 efter fire kampe og klubben hænger nede i tabellens tunge ende, mens økonomiske problemer, hvor spillerne ikke fik deres februarløn til tiden, op til dagen kamp har resulteret i fratrækning af to point.

Der tales om den største krise i klubbens historie, og skal man tro den lokale presse, så er der i spillertruppen en stigende følelse af, at være blevet svigtet af klubbens ledelse på et tidspunkt, hvor sammenhold er nødvendigt.

Man har allerede op til sæsonen oplevet, at flere bærende kræfter er rejst. Der er kommet en del nye ind, der ikke holder helt samme niveau og det har naturligt også kostet på samspillet.

Det kan ikke betegnes som optimale betingelser, og inde på banen forsøger man samtidig at holde sig til på flere fronter med både liga og Copa Libertadores, hvor man er med i gruppespillet.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Ressourcerne synes ikke at være til begge dele, men ikke desto mindre er der fortsat ambitioner om det. Derfor har man et halvt blik rettet mod tirsdagens nøglekamp mod Vasco da Gama. Et opgør, der skal vindes, hvis man vil holde fast i håbet om at gå videre fra gruppespillet.

Der er blevet roteret på holdet, hvor nogle har fået chancen i ligaen og andre spillet Copa Libertadores. Der var således ændret på halvdelen af holdet, da man i tirsdags spillede ude mod Nacional i Copa Libertadores.

Det er åbent spørgsmål, hvordan kortene blandes til dagens kamp, men som det har været ind til nu, så har man stillet en tand stærkere i Copa Libertadores i forhold til den hjemlige liga. At man så også har adskillige spillere, der plejer skader gør ikke betingelserne bedre.

En absolut gylden chance for Melgar til at tage en af de eftertragtede skalpe i sæsonen og fortsætte en fin indledning på sæsonen. Facit er 3-0-2 efter fem kampe, hvor begge hjemmekampe er vundet med samlet 6-0. Dermed fortsætter man tilsyneladende de fine takter fra efteråret, hvor man kun tabte to af de sidste otte hjemmekampe. Netop Alianza blev besejret med 3-2.

En sejr, der i øvrigt understregede, at Alianza ikke har det nemt mod netop Melgar. Det er kun lykkedes at vinde én af de senste 10 udekampe mod dem (1-2-7).

Hjemmeholdet skal kun fokusere på ligaen, og stiller forstærket i forhold til sidst, da Julián Di Cosmo (angreb) er blevet meldt klar igen. Nyerhvervelserne Heiner Jesús Chávez (midtbane) og Roberto Carboni (midtbane) meldes tættere på startopstillingen efter at have ageret indhoppere hidtil.

Melgar spiller i 2300 meters højde, og selvom det ikke er helt så ekstremt, som man oplever det i eksempelvis Bolivia, så er det ikke optimalt for gæsterne, der holder til tættere på havoverfladen.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer