Birmingham fælder Forest

Oprykningspladserne kommer tættere og tættere på for Birmingham, der i dag møder et afbudsramt Nottingham Forest-mandskab

Drømmen om oprykning lever i bedste velgående i Birmingham, der kan føje yderligere tre point på kontoen, når Nottingham Forest gæster St. Andrew's. (Foto: AP/Sang Tan)
Drømmen om oprykning lever i bedste velgående i Birmingham, der kan føje yderligere tre point på kontoen, når Nottingham Forest gæster St. Andrew's. (Foto: AP/Sang Tan)

Spilforslag Støt og roligt er Birmingham på vej mod oprykning fra The Championship. Opturen er blandt andet sket i takt med at man er røget ud af Europa League, og selvom man fortsat lever i FA Cup'en, så er oprykning det alt overskyggende mål.

Derfor kunne klubben tidligere på ugen præsentere en forstærkning i den norske landsholdsspiller Erik Huseklepp (angreb), der er lejet i Portsmouth. Et skifte, der dels er kommet i stand fordi Portsmouth har akut brug for at stive økonomien af, dels fordi Birmingham vil sikre sig mod skader til en ikke alt for bred offensiv linie.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Nordmanden fik i går følgeskab af Andros Townsend (midtbane) fra Tottenham. I den kommende uge kan også Caleb Folan (angreb) være på plads.

Netop offensiven har været ramt på det seneste med afbud fra Nikola Zigic og Marlon King til lørdagens FA Cup-kamp mod Chelsea. King var dog tilbage i tirsdagens udekamp mod Barnsley (3-1), mens Zigic næppe når at blive klar til i dag.

Dermed er Huseklepp tæt på en hurtig debut, hvilket måske også bliver tilfældet for Townsend. Den formstærke U19-landsholdsspiller kommer direkte fra et lejemål i Leeds, hvor han fik syv kampe og gjorde et positivt indtryk.

Længere tilbage på banen er der usikkerhed om Guirane N'Daw (forsvar). Både han og Zigic testes inden kampstart.

Stephen Carr (forsvar) bliver efter al sandsynlighed ikke klar.

Alt i alt dog et hjemmehold med få problemer.

Læs også spilforslaget:

Se også: Solide Valenciennes slår til

Det samme kan ikke siges om Nottingham Forest, der godt nok vandt lørdagens bundgyser mod Coventry (2-0), men ellers har haft det svært. Det var den blot anden sejr siden midten af november (alle turneringer). Set over hele sæsonen har man tabt seks af syv kampe på udebane mod hold fra den øverste del af tabellen (1-0-6). Modsat har Birmingham endnu ikke tabt en hjemmekamp mod et af holdene fra den nederste del af tabellen (6-2-0).

Mandskabsmæssigt er der flere bekymringer. Stamspillerne Radi Majewski (midtbane), Chris Cohen (midtbane) og Ishmail Miller (angreb) trækker med skader og det samme gør solide reserver som Brendan Moloney (forsvar), David McGoldrick (angreb), Matt Derbyshire (angreb), Marlon Harewood (angreb) og Robbie Findley (angreb). Sidstnævnte kan måske nå at blive klar. Det samme gælder vigtige Greg Cunningham (forsvar), der har siddet uden for nogle uger.

Det bliver dog under alle omstændigheder et gæstende hold, der er barberet ind til benet.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer