Opturen fortsætter for Gladbach

Hamburger SV har haft det svært mod de bedste og kan få det svært igenmod mesterskabsudfordrerne fra Gladbach i aften

Marco Reus og Mike Hanke er klar til at give Hamburger SV en varm velkomst i Mönchengladbach i aften. (Foto: AP/Frank Augustein)
Marco Reus og Mike Hanke er klar til at give Hamburger SV en varm velkomst i Mönchengladbach i aften. (Foto: AP/Frank Augustein)

Spilforslag Det har været en fantastisk sæson for Gladbach, der lige nu er førsteudfordrer til Dortmund i toppen af Bundesligaen. Die Fohlen har i særdeleshed gjort det godt på hjemmebane med bare et nederlag siden Lucien Favre tiltrådte som træner i februar 2011 (13-3-1 i ligaen alene).

I aften kommer Hamburger SV på besøg, når Bundesligarunden tyvstarter på Borussia-Park, og det kan blive en hård omgang for gæsterne.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Hamburger SV har ind til videre haft en sæson på det jævne, hvor man har haft svært ved at forløse nogle af de altid høje ambitioner. Truppen gennemgik en stor udrensning op til sæsonen, hvor der i højere grad blev fokuseret på unge talenter.

Det kostede dyrt i startfasen og træner Michael Oenning røg ud i september. Efter et par kampe med først Rodolfo Cardoso og dernæst sportschef Frank Arnesen ved roret trådte Torsten Fink til. Han kunne glæde sig over at gå på vinterferie som ubesejret uden dog at det for alvor virkede som et forløst mandskab med 2-6-0 i otte kampe.

Det er ikke blevet meget bedre efter vinterpausen, hvor klubben holdt sig fuldstændigt i ro på transfermarkedet. 2-1-2 er facit i 2012. Sejrene er kommet mod Köln og Hertha, der begge ligger i tabellens tunge ende. I den seneste kamp blev det 1-3 hjemme mod Werder Bremen, hvilket var en understregning af, at man stadig hænger efter de bedste.

Kun to hold har klaret sig dårligere end HSV mod hold fra den øverste del af tabellen (1-4-7). Gladbach har for sin del endnu til gode at sætte point til på hjemmebane mod hold fra den nederste del af tabellen (3-0-0).

Hjemmeholdets Patrick Herrmann (midtbane) udgik mod Kaiserslautern og er langtidsskadet, hvilket er en streg i regningen. Det er så til gengæld også den eneste. Både Martin Stranzl (forsvar) og Mike Hanke (angreb), der stod over sidst, er tilbage og banker på til startopstillingen.

Hos gæsterne trækker stamspillerne Jeffrey Bruma (forsvar) og Gökhan Töre (midtbane) fortsat med skader, mens førstekeeper Jaroslav Drobný har været på skånekost på grund af knæproblemer. Dog næppe nok til at forhindre ham i at spille i aften. David Jarolim (midtbane) er tvivlsom på grund af rygproblemer, men stod også til at blive afløst af tilbagevendte Gojko Kacar (midtbane). Her ud over ventes der ikke de store ændringer i forhold til sidst.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer