Twente gør arbejdet færdigt

Æresdivisionens mest potente mandskab bliver svære at stoppe for rumænske Steaua

Steve McClaren kender vejen til europæisk succes. Twente-manageren har tidligere ført Middlesbrough til finalen i UEFA Cup'en. I aften kan han føre hollænderne til 1/8-finalerne i Europa League. (Foto: AP/Vincent Jannink)
Steve McClaren kender vejen til europæisk succes. Twente-manageren har tidligere ført Middlesbrough til finalen i UEFA Cup'en. I aften kan han føre hollænderne til 1/8-finalerne i Europa League. (Foto: AP/Vincent Jannink)

Spilforslag Twente, som OB krydsede klinger med tidligere i denne sæsons Europa League, fik et fint udgangspunkt til aftenens returkamp mod Steaua, da det første opgør i Rumænien blev vundet med 1-0.

Nu skal rumænerne så frem på banen, og spørgsmålet er, hvad det giver af plads til Æresdivisionens mest potente mandskab.

Med 58 mål i 21 ligakampe er Twente et uhyggeligt bekendtskab for de fleste, og ikke mindst på De Grolsch Veste, hvor facit er 32 mål i 11 kampe.

Det virker nærmest utopisk at tro, at Steaua i jagten på en sejr kan holde hjemmeholdet fra at score.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Ikke overraskende er Twente store favoritter til sejren. Det ligger ikke til holdet at fedte 0-0 hjem, og rumænerne viser normalt mindre ude end hjemme.

Hjemmeholdet er forstærket med comeback til stamspilleren Dwight Tiendalli (forsvar), men mangler fortsat Denny Landzaat (midtbane).

Gæsterne, hvis træner Ilie Stan har bebudet stormløb mod det hollandske mål, stiller formentligt med et ændret hold. Det har i hvert fald været budskabet fra klubbens yderst kontroversielle ejer, Gigi Becali, der blandt andet har krævet udskiftning på målmandsposten og to nye mand i forsvaret.

Om Ilie Stan følger kravet vil vise sig, men han har dog ikke lagt skjul på, at der kan blive tale om flere ændringer i forhold til den første kamp.

I stedet for at gå efter den rene sejr, så garderer vi os med Asian Hadicap -1. Vi vinder, hvis Twente sejrer med mindst to mål, mens en sejr på bare ét mål betyder, at vi får indsatsen retur.

Læs også:

Se også: Sådan fungerer Asian Handicap

Historisk set er Twente ikke gået fra en europæisk hjemmekamp uden at score siden december 2009, hvor Fenerbahce vandt 1-0 i Europa League. Siden er det blevet til mål i 12 europæiske hjemmekampe i træk. I otte af dem har hollænderne nettet mindst to gange.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer