Mere nedtur for Chelsea

Andre Villas-Boas ligner en mand, der er på vej ud, og det kan komme til at gå lidt hurtigere med samlet nederlag til Napoli i Champions League

Fernando Torres er langt fra topformen, og Chelsea underpræsterer. Fingeren peger på manager Andre Villas-Boas, der efter forlydender ikke længere har opbakning i spillertruppen og slet ikke har fansene med sig længere. (Foto: AP/Lefteris Pitarakis)
Fernando Torres er langt fra topformen, og Chelsea underpræsterer. Fingeren peger på manager Andre Villas-Boas, der efter forlydender ikke længere har opbakning i spillertruppen og slet ikke har fansene med sig længere. (Foto: AP/Lefteris Pitarakis)

Spilforslag Denne kamp spilles først tirsdag aften, men spørgsmålet er om dette odds får lov til at stå så længe. Det er allerede faldet fra søndagens fornemme odds 2,60 til nu 2,40.

Napoli har været inde i en vanskelig periode i Serie A, hvor der har manglet skarphed, men det er som om det er løsnet noget i de seneste to kampe med sejre over henholdsvis Chievo (2-0) og Fiorentina (3-0).

Dermed er en snigende snak om krise forstummet igen, og den kan vel lægges helt på is med en sejr over Chelsea i Champions League. I den turnering har den italienske klub allerede demonstreret, at der ikke gives ved dørene på San Paolo med sejre over Villarreal og Manchester City samt uafgjort mod Bayern München i gruppespillet.

Chelsea kan også få problemer. London-klubben formåede således ikke at parkere sine krisetegn i lørdagens hjemmekamp mod Birmingham, der fik 1-1 i FA Cup'en og dermed øgede presset på manager Andre Villas-Boas.

Portugiseren er på kollisionskurs med sine spillere, og det forlød søndag, at det ligefrem var Didier Drogba, der havde stået for peptalken i pausen af pokalkampen, og derfor havde ansvaret for Chelsea forbedrede indstilling i anden halvleg. Villas-Boas har afvist historien blankt, men det er endnu en understregning af, at alt ikke er som det skal være i London-klubben.

Fansene har givet op på Villas-Boas, spillerne synes godt i gang med det samme. Ikke ligefrem optimalte betingelser til en kamp i Napoli.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

I England gættes på, at samlet exit til Napoli vil resultere i en fyring. Det har fået konspirationsteoretikerne til at spekulere i, at enkelte spillere ligefrem er parate til at 'sælge' Champions League for en fyring, så man kan få genrejst holdet under en ny mand og forhåbentligt erobre en ny Champions League-billet via en fjerdeplads i Premier League.

At spillerne ligefrem skulle være klar til at feje tæppet væk under manageren selv, er nok en overdrivelse, men det er i hvert fald langt fra sikkert, at man vil fighte en vis legemsdel ud af bukserne for portugiseren, og det er ellers lige præcist det, der er brug for i den nuværende situation.

Mandskabsmæssigt synes det givet, at Didier Drogba starter inde på bekostning af Fernando Torres, der er helt ved siden af sig selv, mens der krydses fingre for at både Ashley Cole (forsvar) og John Terry (forsvar) bliver klar. Det er en stærk trio at få tilbage på banen, men det ændrer ikke på, at holdets mentale tilstand er i bund og selvtilliden ramponeret.

Læs også spilforslaget:

Se også: Lyst forår for Kanariefuglene

I Napoli-lejren har man nedtonet sin favortværdighed, og kaldt Chelsea et såret dyr, der derfor er mere farligt end som så. I virkeligheden er det dog nok mest et forsøg på at mindske forventningspresset til spillerne. Napoli er et stærkt hjemmehold - både i Italien og i Europa. Faktisk har holdet kun tabt 13 hjemmekampe (alle turneringer) siden oprykningen til Serie A i 2007. Ingen af dem er kommet i en af de 11 kampe i europæiske turneringer.

Napoli er uden Eduardo Vargas (angreb), der dog også mest har fungeret som indhopper siden januar-skiftet fra Universidad Chile. Stamspilleren Hugo Campagnaro (forsvar) er usikker. Træner Walter Mazzarri er i øvrigt tvunget til at se til fra afstand, da han afsoner karantæne. Dermed bliver det i højere grad assistenten Nicolò Frustalupi, der styrer løjerne fra bænken.

Chelsea klarede sig videre fra gruppespillet i årets Champions League uden at vinde på udebane, og har i det hele taget grundlagt sine europæiske meritter hjemme på Stamford Bridge. Det er fjerde gang siden 2008 at turen går til Italien, og Chelsea har endnu til gode at vinde.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer