Gladbach på overarbejde

Sæsonens positive overraskelse i Bundesligaen har svært ved at skabe kampene mod rækkens svageste hold

Gladbach-træner Lucien Favre har gjort det godt i denne sæson, men man har haft det svært mod rækkens svageste hold. Det kan udløse en ny målfattig affære i eftermiddag. (Foto: AP/Martin Meissner)
Gladbach-træner Lucien Favre har gjort det godt i denne sæson, men man har haft det svært mod rækkens svageste hold. Det kan udløse en ny målfattig affære i eftermiddag. (Foto: AP/Martin Meissner)

Spilforslag Der skal nok være dem, der kaster deres kærlighed på udesejr til Gladbach, men det er faktisk ganske slående, at sæsonens store overraskelse ikke har haft det helt nemt på udebane mod rækkens svagere hold. Faktisk står man inden i dag med 3-0-3 ude mod hold fra den nederste del af tabellen, og man er generelt det hold, der har scoret klart færrest mål mod de svagere mandskaber. I praksis hedder målscoren 9-4 i ni kampe mod hold fra den nederste del af tabellen.

Forklaringen er nok så enkel, at det kræver lidt mere at være tophold og selv skulle skabe kampene - også på udebane - mod de lavereliggende hold. Det er som om Gladbach, trods placeringen, stadig mangler den del af konceptet.

Det betyder til gengæld at spil på få mål ser ud som en langt mere interessant vej at gå her.

Læs også spilforslaget:

Se også: Oddsbombe i FA Cup'en

Kaiserslautern er det hold, der har klaret sig dårligst på hjemmebane mod holdene fra den øverste del af tabellen (0-2-3), og næstdårligst samlet (1-3-7), men interessant nok er det ikke fordi man er blevet kørt over. Man har simpelthen manglet evnen til selv at score mål. Samlet har de 11 kampe budt på 20 mål og altså under to i snit. Også hjemme, hvor man har 1-9 i målscore i de fem kampe mod holdene fra den bedste halvdel.

Og det er ikke fordi, man endnu mangler at møde de absolut bedste. Senest blev det 'kun' 0-2 ude mod Bayern München og for en måned siden blev det 0-0 hjemme mod Werder Bremen. Det er også blevet 1-1 ude mod Dortmund.

Følg ekstrabladet.dk's spilforslag på Facebook

Mandskabsmæssigt er det mest interessant, at Gladbach til det sidste havde tvivl om topscorer Marco Reus, der fredag meldte sig klar til kamp, men næppe er på 100 procent, mens næstmest scorende Mike Hanke (angreb) lagde sig syg. Det hæmmer selvsagt offensiven. Kun seks spillere hos Gladbach har været på tavlen i ligaen i denne sæson, og Reus og Hanke står for 18 af 34 mål. Truppen er også uden Martin Strantzl (forsvar) og Thorben Marx (midtbane).

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Også hjemmeholdet er ramt i offensiven, da stamspillerne Dorge Rostand Kouemaha (angreb) og Itay Shechter (angreb) trækker med skader. I defensiven mangler endnu engang Alexander Bugera (forsvar), men her er der så til gengæld udsigt til comeback til Rodnei (forsvar) og Jan Simunek (forsvar). Også stamspilleren Pierre De Wit (midtbane) er med igen.

Det er altså i udgangspunktet to hold, der har offensive problemer og som tidligere i sæsonen har leveret målfattige opgør, når det som her har været top mod bund. Det omvendte opgør endte 1-0 til Gladbach.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer