Tidligt forår i Monaco

Den tidigere storklub har oprustet massivt i januar og kan vise tænder i aftenens kamp mod Arles

Monaco-træner Marco Simone har fået et langt bedre mandskab at arbejde med i 2012 end det, der i 2011 var med til at sende holdet ned under stregen i Ligue2. (Foto: AP/Lionel Cironneau)
Monaco-træner Marco Simone har fået et langt bedre mandskab at arbejde med i 2012 end det, der i 2011 var med til at sende holdet ned under stregen i Ligue2. (Foto: AP/Lionel Cironneau)

Spilforslag Træerne vokser heller ikke ind i himlen i Monaco, der måtte bøje sig for topholdet Bastia i mandags. Endnu engang efter at være gået ned mod slutningen af kampen, for første halvleg var absolut godkendt af bundholdet. Det var tredje kamp i træk, at den tidligere storklub lukkede mål ind i slutfasen, og det må blive noget, der skal fokuseres på i fyrstendømmet.

Når det så er sagt, så er Monaco i sin nuværende forfatning ikke at sammenligne med det hold, der dumpede ned under nedrykningsstregen før årsskiftet. Der er kommet ny ejer og med ham adskillige nye spillere, der for hovedpartens vedkommende er købt ind til startopstillingen.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Mod Bastia var der debut til Danijel Subasic (mål), Nabil Dirar (midtbane), Vladimir Koman (midtbane) og Nacer Barazite (midtbane/angreb). Alle gjorde det godt, men specielt Koman imponerede. Sammen med nyerhvervelserne Gary Kagelmacher (forsvar), Andreas Wolf (forsvar), Georgios Tzavelas (forsvar), Alexandros Tziolis (midtbane) og Ibrahima Touré (angreb) skal de forsøge at løfte Monaco ud af bundstriden. Det er kvalitetsforstærkninger, hvor man endnu afventer debut til Wolf, Tzavelas og Tziolis. For Tzavelas' vedkommende kan debuten komme i dag.

Sambou Yatabaré (midtbane), der blev sparet med plads på bænken sidst, og Edgard Salli (angreb), der stod helt over, er begge så klar, at de banker på til startopstillingen i dag.

Overordnet set er truppen nu så stor - og stærk - at man selv med Adriano (forsvar), Vincent Muratori (forsvar) og Marama Vahirua (angreb) ude med skader må si tidligere stamspillere helt fra den trup, der er rejst til Avignon.

Arles var hårdt ramt af fravær sidst, men vandt alligevel lørdagens hjemmekamp mod Boulogne (2-1), der ligeledes ligger i den tunge ende af tabellen. Det var den første sejr på eget græs i seks kampe.

Følg ekstrabladet.dk's spilforslag på Facebook

På papiret er Monaco en langt stærkere modstander, og selvom gæsterne endnu ikke er sammenspillede, så bliver det formentligt en sværere kamp. Fraværslisten er således ikke blevet væsentligt kortere. Godt nok er både Naby Yattara (mål) og Dianbobo Baldé (forsvar) hjemvendt fra African Cup of Nations, men kun sidstnævnte banker på til startopstillingen. Ude sidder fortsat mere eller mindre faste kort som Fabien Laurenti (forsvar), Gael Germany (forsvar), Christophe Landrin (midtbane), Haminu Dramani (midtbane), Teji Savagnier (angreb), Chafik Najih (angreb) og topscorer Luigi Pieroni (angreb). Det er blandt andet holdets tre mest benyttede angribere, der ikke er med.

I skyggen af de offensive fravær lurer til gengæld teenageren Mohamed Yattara (angreb), der er hentet ind fra Lyons reservehold. Han har scoret tre gange i fire kampe, herunder begge mål i sejren over Boulogne.

Du kan stadig nå det:

Se også: Kom med på Verdens bedste fodboldrejse

Det er fristende at spille Monaco-sejr rent, men monegaskerne mangler endnu at præsentere et sammenspillet hold, der ikke dummer sig i slutfasen, og derfor garderer vi endnu engang med DNB (Draw No Bet), hvor vi får indsatsen retur ved uafgjort.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer