Cowdenbeath skyder med skarpt

En ny storsejr ligger i kortene, når Albion Rovers gæster Central Park

Der har ikke manglet mål, når Cowdenbeath og Albion har spillet i den skotske 2. division. Mål falder der nok også i aften, hvor Cowdenbeath er solide favoritter til en ny sejr. (Modelfoto: Colourbox)
Der har ikke manglet mål, når Cowdenbeath og Albion har spillet i den skotske 2. division. Mål falder der nok også i aften, hvor Cowdenbeath er solide favoritter til en ny sejr. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag Vi er her nede i den tredjebedste, skotske fodboldrække, hvor tilskuertallet sjældent sniger sig over 1000, og klubnavnene ikke vækker den store genkendelse uden for landets grænser.

Cowdenbeath kan dog bryste sig af, at man er en af de få - hvis ikke den eneste - klub i verden, hvor der er en racerbacer rundt om banen, hvor der blandt andet afvikles stock car racing.

Måske ansporet af det, så er der i øjeblikket fuld fart over fodboldklubben, der lige nu har sat kursen mod den næstbedste række. Ikke mindst hjemme på Central Park har det været ganske overbevisende med 9-2-0.

Derfor er Cowdenbeath også solide favoritter mod Albion Rovers, der lige nu kæmper for at blive i 2. division. I stedet for at slå til på det trods alt beskedne odds på det rene 1-tal, så går vi planken ud og spiller handicapsejr, hvor vi vinder, hvis Cowdenbeath vinder med mindst to mål.

Syv af Cowdenbeaths ni sejre på hjemmebane har været på mindst to mål, og man står med 6-0-0 hjemme mod hold fra den nederste del af tabellen. Det afgørende punkt kan således meget vel vise sig, hvorvidt Albion Rovers er i stand til at lukke af i defensiven, og her er historikken ikke alt for god. Der er samlet set lukket 44 mål ind i 22 kampe i denne sæson, og alene på udebane (2-1-8) er der lukket 29 mål ind i 11 kampe. Det er dårligst af alle i rækken.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Gæsterne har i særdeleshed haft det svært på udebane mod rækkens bedste. Facit er 0-0-6 mod hold fra den øverste del af tabellen og en målscore på 5-21. Det er blandt andet blevet 0-3 ude mod rækkens øjeblikkelige treer, Stenhousemuir, og 2-6 og 1-6 ude mod rækkens toer, Arbroath.

Der er helt tydeligt et markant spring fra bunden og til toppen i rækken.

Mandskabsmæssigt må igen nøjes med at have Colin Cameron på sidelinien. Klubbens spillende manager trækker med en knæskade. Han var heller ikke med i weekendens 4-1 sejr over Stirling Albion. Yderligere et par spillere sidder over, men de har været skadet længe.

I weekenden blev det til en lovende debut for forsvarstalentet Gary Fisher, der lånt i Kilmarnock. Han bør få genvalg til startopstillingen.

Følg ekstrabladet.dk's spilforslag på Facebook

Der er heller ikke de store problemer hos gæsterne, der har stamspillerne Anthony Stevenson (midtbane) og John Gemmell (angreb) med igen efter endt karantæne.

Skotterne har gang i et tæt program i øjeblikket, hvilket naturligvis vil kunne mærkes i benene på et tidspunkt. Grundet vintervejret, så havde Cowdenbeath dog tre ugers spillefri op til lørdagens hjemmekamp mod Stirling (4-1), så trætheden behøver ikke indfinde sig endnu.

Det skal nævnes, at det sluttede 3-3 i det omvendte opgør i starten af december. Det var en af de få kampe, hvor defensiven svigtede i denne sæson. Det kan naturligvis ske igen, men Albion har dog haft store problemer med at score mål siden, så det ligger ikke umiddelbart i kortene.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer