Portsmouth under pres

Økonomien er fortsat et stort problem for Portsmouth, der også kan komme i problemer inde på banen mod formstærke Blackpool i dag

Blackpool-manager Ian Holloway har haft masser at glæde sig over siden årsskiftet. Hans tropper begynder at ligne et hold, der skal spille med om oprykning. (Foto: AP/Jon Super)
Blackpool-manager Ian Holloway har haft masser at glæde sig over siden årsskiftet. Hans tropper begynder at ligne et hold, der skal spille med om oprykning. (Foto: AP/Jon Super)

Spilforslag Det tog sin tid for Blackpool at finde sig selv efter nedrykningen fra Premier League, men nu er holdet begyndt at ligne en klar kandidat til playoff, og dermed kan sæsonen fortsat ende med en tilbagevenden til den bedste række.

Siden starten af december har man kun tabt til Birmingham på udebane, hvilket ikke ridser lakken ret meget, mens det siden årsskiftet er blevet til 13 af 15 mulige point. Senest med en stærk 3-1 sejr i Cardiff.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Succesen kan fortsætte i aften, hvor et svagt kørende Portsmouth-mandskab, der i særdeleshed har haft det svært på udebane. Det er ikke så mange år siden Portsmouth spillede i Premier League, men her kollapsede klubben økonomisk. Portsmouth overlevede, men rykkede ud uden at faren dog er drevet over. Senere på måneden venter en høring om ubetalte skatter og afgifter og da man ikke har en rigmand, der kan træde til, så kan det i værste fald ende med en konkurs.

Det sætter selvsagt sit præg på dagligdagen, og Portsmouth kunne derfor heller ikke agere ret meget på transfermarkedet i januar. Det ligner mest af alt en sæson, hvor fokus ligger på økonomisk overlevelse og forbliven i rækken.

Du kan stadig være med: Vind en plads på Verdens bedste fodboldrejse

Til dagens kamp er den relativt smalle førsteholdstrup ramt af flere skader, der kan ende med at sætte sit præg på startopstillingen. Stamspillere som Tal Ben-Haim (forsvar) og Dave Kitson (angreb) bliver sammen med angrebsreserven Benjani (angreb) testet før kampstart. Der venter allerede en vigtig kamp mod Ipswich på tirsdag, og det kan sagtens tænkes, at de småskadede spillere bliver sparet med henblik på at stille stærkere til dén kamp.

David Norris (midtbane) og Luke Varney (angreb), der begge er delt topscorer med Erik Huseklepp (angreb) er heller ikke med. Specielt Norris vil være savnet.

Følg ekstrabladet.dk's spilforslag på Facebook

Blackpool savner kun Keith Southern (midtbane), der ikke har spillet en ligakamp siden november. Roman Bednar (angreb) er tilbage efter at han stod over i FA Cup-opgøret mod Sheffield Wednesday (3-0) i tirsdags. Der er dog nok af offensive muligheder for hjemmeholdet at spille ud. Nouha Dicko (angreb) er kommet til fra Wigan og den tidligere landsholdsspiller Kevin Phillips har tilsyneladende fundet sin anden ungdom med scoringer i fire af sine seneste seks kampe.

Blackpool spiller ikke med håndbremsen trukket, hvilket ind i mellem efterlader huller bagude, og man har haft en dum tendens til at komme bagud. Det er naturligvis en usikkerhed her også, men kvaliteterne fejler ikke noget og vi tager kampen med i dag - uden dog at slagte sparegrisen.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer