Sur start for Zürich

Spillersalg og skader giver mange udfordringer til forårspremieren mod Luzern

Det er absolut ikke de bedste betingelser Zürich har til forårspremieren i den schweiziske Super League. (Modelfoto: Colourbox)
Det er absolut ikke de bedste betingelser Zürich har til forårspremieren i den schweiziske Super League. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag På en dag, hvor der ikke er det helt oplagte, der byder sig til, slår vi det lange lys til og kigger frem mod lørdag og en kamp, hvor odds næppe står til kampstart.

Luzern-sejr ser således lige nu yderst velbetalt ud. Modstanderen fra Zürich er således mere end almindeligt amputeret til forårspremieren.

Følg ekstrabladet.dk's spilforslag på Facebook

Kasseren i FC Zürich har haft det store smil på i januar, for der er trillet adskillige millioner ind via spillersalg. Fem spillere er rejst og en sjette gør dem følgeskab til sommer, når førstekeeper Johnny Leonis skifte til Omonia Nicosia træder i kraft.

Det er bærende spillere, der er rejst. Blandt dem topscorer Admir Mehmedi (angreb) og hans angrebsmakker Alexandre Alphonse (angreb), der nu tørner ud for henholdsvis Dynamo Kiev og Brest. Væk er også den schweiziske landsholdsspiller Ricardo Rodriguez (forsvar), der er solgt til Wolfsburg og mere eller mindre fast spillende Xavier Margairaz (midtbane), der er tidligere landsholdsspiller, og nu tørner ud for Sion.

Noget af en åreladning, som man har forsøgt at kompensere med spillerindkøb.

Ind er kommet Loris Benito (forsvar) fra Aarau i den næstbedste række, Stefan Glarner (midtbane), der ikke fik spilletid i Sion, den montenegrinske U21-landsholdsspiller Asmir Kajevic (midtbane) fra serbiske Borca, Rafael Ramazotti (angreb), der stort set ikke spillede i japanske Avispa Fukuoka og Pedro Henrique (angreb), der ikke rigtigt slog til i brasilianske Caxias.

Det er ikke spillerkøb på øverste hylde, og det er tvivlsomt om man ligefrem har fået folk, der erstatter de profiler, der er rejst. På papiret er det et svækket hold.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Det bliver kun endnu værre, når man ser på, hvilke spillere, der er ude på grund af skader. Senest er stamspilleren Philippe Koch (forsvar) blevet alvorligt knæskadet og derfor røget ud på sidelinien. Her sidder også stamspillerne Silvan Aegerter (midtbane) og Marco Schönbächler (angreb) samt rutinerede Ludovic Magnin (forsvar), unge Stjepan Kukuruzovic (midtbane) samt nyerhvervelserne Loris Benito (forsvar) og Asmir Kajevic (midtbane). Rafael Ramazotti (angreb) er tvivlsom.

At man så også har både Chaker Zouaghi (midtbane) og Mohamed Amine Chermiti (angreb) afsted med det tunesiske landshold er bare at gnide mere salt i såret.

Det kan betyde, at Raphael Koch (forsvar) får fremskyndet sit comeback efter en skadespause.

Du kan stadig være med: Vind en plads på Verdens bedste fodboldrejse

Luzern starter foråret på andenpladsen. Klubben har også været aktive i januars transfervindue og blandt andet taget afsked med den tidligere landsholdsspiller Hakan Yakin, der efterhånden har rundet 34 år, og nu skal spille for Bellinzona i den næstbedste række. Det er så også den eneste stamspiller, der er rejst. Ind er kommet den tidligere israelske landsholdsspiller Moshe Ohayon (midtbane), der seneste har repræsenteret Legia Warszawa. Han slog aldrig rigtig til i Polen, men var tidligere en uhyre målfarlig herre i den bedste israelske fodboldrække.

Umiddelbart ser hjemmeholdet ud til at være mindst på samme niveau som før jul. Truppen har været forskånet for skader i optaktsfasen, og alle de bærende kræfter var således i ilden, da man i den sidste finpudsning besejrede FC Eschenbach med 4-0.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer