Birmingham har momentum

Birmingham er lige nu det mest formstærke hold i The Championship og kan fortsætte jagten på oprykning med sejr over Southampton

Topscorer Marlon King (t.v.) er tilbage hos formstærke Birmingham til dagens topkamp i The Championship. (Foto: AP/Darko Bandic)
Topscorer Marlon King (t.v.) er tilbage hos formstærke Birmingham til dagens topkamp i The Championship. (Foto: AP/Darko Bandic)

Spilforslag Det er lidt af en topkamp, der lukker lørdagen i The Championship, når rækkens nummer to besøger rækkens nummer fire.

Det er dog også et møde mellem to hold, der befinder sig hvert sit sted formmæssigt. Birmingham har fundet et ekstra gear og begynder nu at ligne et langt bedre bud på en direkte oprykker end Southampton, der har været en positiv overraskelse i denne sæson, men dog tabt noget af pusten på det seneste.

Birmingham vandt i tirsdags 4-1 ude mod Leeds, hvilket var sjette sejr på stribe, hvor man undervejs har nettet 20 gange. Fire af sejrene faldt i ligaen. Det har været velfungerende og overbevisende.

Du kan stadig være med: Vind en plads på Verdens bedste fodboldrejse

Man er fortsat eneste ubesejrede hjemmehold i rækken (9-4-0). I de seneste otte hjemmekampe er det kun rækkens nummer et, West Ham, og Wolves i FA Cup'en, der har formået at undgå et nederlag.

Der venter således Southampton en af sæsonens vanskeligste kampe, men formen er ikke overbevisende. Man er uden sejr i de tre seneste kampe, hvor man i seneste udekamp måtte nøjes med 1-1 mod Millwall. I praksis er det kun blevet til to sejre i de seneste ni ligakampe (2-3-4). Det er ikke en form, der kommer til at holde klubben inde i oprykningskampen ret lang tid.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

I et forsøg på at genfinde formen har man hentet det uforløste spanske talent Iago Falque (angreb) i Tottenham og Billy Sharp (angreb) i Doncaster. Sidstnævnte har været god hos bundholdet i The Championship og ligner det bedste bud på en mand, der kan gøre en hurtig forskel. Om det så rækker mod ligaens bedste defensiv vil vise sig. Birmingham har kunnet lukket seks mål ind i 13 hjemmekampe.

Mandskabsmæssigt er er hjemmeholdet forstærket med Guirane N'Daw (forsvar), der er returneret fra African Cup of Nations, og comeback til topscorer Marlon King, der har været skadet. Nikola Zigic, der er i Kings fravær, scorede alle fire mål mod Leeds, testes før kampstart.

Væk er Liam Ridgewell (forsvar), der siden sidst er solgt til West Bromwich.

Southampton mangler fortsat stamspilleren Jos Hooiveld (forsvar), men Aaron Martin (forsvar) har gjort det fint som hans afløser. Richard Chaplow (midtbane) er også ude, mens der er usikkerhed om topscorer Guilherme (midtbane).

Læs også spilforslaget:

Se også: Sur start for Zürich

Southampton har endnu ikke prøvet at vinde en udekamp mod et hold, der på det givne tidspunkt lå i den øverste del af tabellen (0-3-2), mens Bimingham for sin del endnu ikke har prøvet at tabe hjemme til et hold fra den øverste del af tabellen (3-2-0). Begge statistikker indikerer en vis fare for uafgjort, men den aktuelle formkurve får os trods alt til at hælde til en hjemmesejr og odds 2,20 holder umiddelbart fin værdi.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer