Meget mere i Monaco

Den falmede storklub kan blive forårets hold i Ligue2 efter omfattende aktivitet på transfermarkedet

Så er det nu for Monaco-træner Marco Simone. Bundklubben har fået penge i ryggen og oprustet truppen betragteligt. Det skal kunne ses på banen, hvor ambitionen nu er et hurtigt farvel til nedrykningszonen. (Foto: AP/Lionel Cironneau)
Så er det nu for Monaco-træner Marco Simone. Bundklubben har fået penge i ryggen og oprustet truppen betragteligt. Det skal kunne ses på banen, hvor ambitionen nu er et hurtigt farvel til nedrykningszonen. (Foto: AP/Lionel Cironneau)

Opdateret! Kampen blev ved frokosttid aflyst på grund af frost i banen.

Spilforslag Monaco var i mandags snublende tæt på at tage tredje sejr på stribe, men smed en 2-0 føring over styr mod Lens i kampens sidste tyve minutter.

Det ændrer dog ikke på billedet af en begyndende genrejsning af den falmede storklub, og vi rider fortsat gerne med på opturen, når nu bookmakerne tilsyneladende er mere tilbageholdende.

Faktum er, at Monaco har fået sin egen rige russer i ryggen, og det kan ses. Dels er troen vendt tilbage og nok så vigtigt, så er der handlet solidt ind i transfervinduet.

Ti nye ansigter blev det til, og det er altså ikke kun køb til bredden.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Af de nye var det kun Gary Kagelmacher (forsvar), der fandt vej til startopstillingen sidst, men flere af de andre står og tripper. Blandt andre Nabil Dirar (midtbane), der blev det dyreste indkøb, da han på sidste dag i januar blev købt i Club Brügge, hvor han var stamspiller.

Listen over interessante nyindkøb tæller også Danijel Subasic (målmand), der var stamspiller i Hajduk Split og er reserve på Kroatiens landshold, Nacer Barazite (midtbane/angreb), der var fast mand hos Austria Wien, Ammar Jemal (forsvar), der senest tørnede ud for Köln og lige nu spiller African Cup of Nations med Tunesien, Andreas Wolf (forsvar), der har været blandt førstevalgene i Werder Bremen og de to græske landsholdsspillere Georgios Tzavellas (forsvar) og Alexandros Tziolis (midtbane), der er hentet i henholdsvis Eintracht Frankfurt og Racing Santander.

Alle spillere, der har potentialet til at blive profiler i den næstbedste franske fodboldrække, og dermed er der alle gode grunde til at kigge op ad i tabellen for Monaco.

Du kan stadig være med: Vind en plads på Verdens bedste fodboldrejse

Angers ligger over stregen, men skal ikke vide sig for sikre. Året er ikke startet alt for overbevisende med tre liganederlag og exit i pokalturnering efter nederlag til Quevilly fra den tredjebedste række.

Truppen er forstærket med Richard Soumah (midtbane), der er lejet i Brest og er gået direkte ind i startopstillingen. Tirsdag fulgte Arnold Bouka Moutou (forsvar) fra Amiens AC i den fjerdebedste række. Ind er også kommet Marc-André Zoro Kpolo (forsvar), der kommer til fra portugisisk fodbold, men ikke har spillet en betydende kamp siden han sidste forår var lejet ud til rumænske Universitatea Craiova.

Læs også spilforslaget:

Se også: Sur start for Zürich

Monaco er uden unge målmand Martin Sourzac, der har maveproblemer, men der er kvalificeret afløser klar i kulissen. Blandt andre Johann Carrasso og så naturligvis nyerhvervelsen Danijel Subasic.

Ud over Subasic tæller truppen også nyerhvervelserne Kagelmacher (forsvar), Dirar (midtbane), Barazite (midtbane/angreb) og Ibrahima Toure (angreb). Siden sidst er stamspilleren Nampalys Mendy (midtbane) med igen. Ud er røget Marama Vahirua (angreb). På sidelinien står fortsat Adriano Pereira (forsvar), Dennis Appiah (forsvar) og Valentin Eysseric (midtbane). Ingen af de tre har været i startopstillingen i det nye år.

Angers må klare siden uden nyerhvervelsen Richard Soumah (midtbane), der så rødt sidst og nu afsoner karantæne. Endnu vigtigere er også nøglespilleren Jérémy Henin (forsvar) ude. I forvejen mangler stamspillerne Martin Fall (forsvar) og Vincent Manceau (midtbane). Ind kommer nyerhvervelsen Zoro Kpoko (forsvar) og Férébory Doré (angreb), der har været lidt og inde af startopstillingen i denne sæson. På bundlinien er det et Angers-hold, der ser ud til at være svækket i defensiven.

Angers besejrede Monaco med 4-3 i pokalturneringen for en lille måned siden, men monegaskerne viste høj moral ved at udligne tre gange inden et rødt kort og straffespark endte med at koste i slutfasen. Siden har Monaco løftet niveauet og forstærket sig. Det bør kunne ses på banen.

De vovede spiller det rene 2-tal, men vi garderer os med Draw No Bet, hvor vi får indskuddet retur ved uafgjort. Der kommer trods alt til at gå lidt tid, før alle de nye spillere kommer i aktion og fungerer sammen.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer