Klassen gør forskellen

Vasco Da Gama er flere niveauer over Bangu, der står med ny træner, flere nye spillere og en rigtig skidt start på lokalmesterskaberne

Sidste sæsons topscorer Diego Souza er blandt de bærende kræfter, som ventes i startopstillingen hos Vasco Da Gama i aftenens lokalopgør mod Bangu. (Foto: AP/Victor R. Caivano)
Sidste sæsons topscorer Diego Souza er blandt de bærende kræfter, som ventes i startopstillingen hos Vasco Da Gama i aftenens lokalopgør mod Bangu. (Foto: AP/Victor R. Caivano)

Spilforslag Indrømmet. Det er ikke det mest prangende odds, men der er nu også solid klasseforskel her.

Bangu er ikke et hold, der er videre kendt på disse kanter, og forståeligt nok, for det er ved at være nogle år siden de var at finde så højt som i den næstbedste række i Brasilien. Nu dukker navnet kun op, når der spilles lokalmesterskaber i Rio de Janeiro.

En traditionsrig turnering, der markerer starten på sæsonen i Brasilien og ikke noget, der bliver taget på med løs hånd.

Følg ekstrabladet.dk's spilforslag på Facebook

Der er masser af prestige på højkant, og derfor går Bangu helt naturligt også ambitiøst tilværks. Uaget at evnerne måske nok er begrænsede i forhold til de bedste. Derfor fik træner Marcao sparket i søndags efter nederlag i de to første kampe.

Nu havde modstanderen så heller ikke været den bedste. Først blev det 1-2 til Volta Redonda, der normalt spiller i Serie D og dernæst 1-2 til Friburguense, der er nyoprykket i denne sammenhæng, efter en andenplads i lokalmesterskabernes 2. division.

Udskiftninger
Modstandere af en helt anden kaliber end Vasco Da Gama, der spiller i Serie A og dermed i den bedste række, hvorfra man i øvrigt kvalificerede sig til Copa Libertadores efter en andenplads.

Der er naturligvis altid den fare, at de undertippede overpræsterer, fordi det er en prominent modstander og lokalopgør, mens favoritten tror sejren kommer af sig selv, men på forhånd ser det nu ikke ud til at Vasco da Gama tager løst på opgaven.

Ind til videre har man vundet to af to kampe, og det med et hold, der rummer en hel del stamspillere.

Ser man nærmere på de to mandskaber, så ventes der rokeringer hos begge. Vasco Da Gama er på grund af en skade til førstekeeper Fernando Prass tvunget til at starte med Alessandro i målet. Også Allan (midtbane/angreb), der udgik i 3-1 sejren over Duque de Caxias seneste, ser ud til at glide ud. Den tidligere landsholdsspiller Juninho (midtbane) ser heller ikke ud til at spille.

Til gengæld glider stamspilleren Felipe (midtbane) ind til sin sæsondebut og det samme kan stamspilleren Eduardo Costa (midtbane). I defensiven ventes også debut til Rodolfo (forsvar), som er hentet i Gremio. Samlet set ligner det en startopstilling, hvor der vil være seks-syv af de bærende spillere med - suppleret med spillere, der normalt også får pænt med spilletid.

Du kan stadig være med: Vind en plads på Verdens bedste fodboldrejse

Bangu har, ud over debuterende træner Carlos Cesar på bænken, en trup, der rummer rigtigt mange nye spillere. Skal man tro de lokale medier, så vil startopstillingen formentligt byde på syv spillere, der alle er kommet til op til sæsonen. En af dem er Willian (målmand), der ventes at debutere i dagens kamp. Han har de seneste sæsoner fungeret som reservekeeper i portugisiske Penafiel.

Opbakning
Bangu trækker sjældent mere end 700 tilskuere til sine kampe, men der meldes om mere end 2700 solgte billetter til i aften. Hovedparten er gået til Vasco Da Gama-fans, så opbakningen til gæsterne kommer ikke til at fejle noget. Vasco Da Gama har i øvrigt slet ikke spillet sine kampe i denne turnering på den normale hjemmebane, så man er vant til at skulle agere i fremmede omgivelser.

Bangu har en plan om at rykke op i Serie D, så man befinder sig altså på et langt lavere niveau end Vasco Da Gama. Et trænerskifte kan nok løfte humøret, men næppe kvaliteterne, og med en trup, hvor mange først skal spilles sammen, så er betingelserne ikke gode i dag.

Det til trods, så holder vi indsatsen lav. Odds er trods alt kun lige præcist interessant.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer