Sibonik i opløsning

Manglende løn har fået halvdelen af førsteholdstruppen til at gå i strejke og så bliver det svært mod lokalrivalerne fra Hajduk Split

Hajduk Split kan se frem til solid opbakning fra deres medrejsende fans i dag og de vil ikke acceptere andet end en sejr over et Sibenik-mandskab, der ser ud til at stille i en voldsomt amputeret udgave. (Foto: AP/Geert vanden Wijngaert)
Hajduk Split kan se frem til solid opbakning fra deres medrejsende fans i dag og de vil ikke acceptere andet end en sejr over et Sibenik-mandskab, der ser ud til at stille i en voldsomt amputeret udgave. (Foto: AP/Geert vanden Wijngaert)

Spilforslag: NK Sibonik - Hajduk Split (1-0) [2] 2,10 /Bet24
Kroatien, 1. HNL, kampstart: 17.00

Alt er ikke vel i Sibonik. Langt fra. Klubbens spillere har ikke fået løn i et år, og nu det tilsyneladende nok.

Hovedparten af spillernee har nægtet at spille, og selvom der ikke er sat navn på, hvem der nu sætter hårdt mod hårdt, så er det ikke ligefrem optimalt. Beskeden fik klubbens til at melde fra til en ynglingekamp tidligere på ugen, da man fra det hold skal hente spillere til førsteholdet. Klubbens ledelse forsøger at overtale så mange strejkende spillere til at spille alligevel, mens de strejkende forsøger at få flere spillere til at lade være.

Følg ekstrabladet.dk's spilforslag på Facebook

Den strid kommer til at stå på helt frem til kampstart, og overskygger i den grad det, som det i virkeligheden handler om. Lokalopgøret mod Hajduk Split.

Som det ser ud nu, så bliver det en startopstilling, der vil være præget af reserve- og ungsomsspillere, hvor man i hvert fald er uden førstekeeper Goran Blazevic på grund af en skade. Som det ser ud nu, så bliver afløseren formentligt ynglingespilleren Ivan Zivkovic. Fra den normale startopstilling er det kun Danijel Georgijevski (forsvar) og Zeljko Malcic (angreb), der har bekræftet at de stiller op til kamp.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Hajduk Split får vel næppe bedre arbejdsbetingelser, og det kommer kærkomment for gæsterne. Hajduk Split har således tabt to af de seneste tre kampe og er allerede nu ti point efter Dinamo Zagreb i toppen. Der resterer to ligakampe og en pokalkamp inden vinterpausen og klubben vil for alt i verden undgå at blive hægtet yderligere af mesterskabskampen.

På trods af de økonomiske problemer, så har Sibenik faktisk gjort det ganske godt i den seneste måned. Det hjælper bare ikke så meget, når det ikke er de samme spillere, der stiller op i dag.

Det skal også nævnes, at gæsterne savner førstekeeper Danijel Subiceval og forsvarsspillerne Mario Maloca og James. Det er tre stamspillere, der mangler i defensiven, hvilket under normale omstændigheder ville have betydet, at vi havde holdt fingrene væk fra denne kamp i det hele taget.

Selvom sammensætningen af truppen hos hjemmeholdet kan ændrer sig hen over dagen - til det bedre - så ser 2-tallet godt ud og vi går planken ud og spiller på mindst en tomålssejr. Usikkerheden omkring, hvem der ender med at løbe på banen, betyder dog også, at vi holder indsatsen lav.