Hovedbrud i Cottbus

Skadesproblemerne fortsætter hos Energie Cottbus, der i eftermiddag møder formstærke Paderborn

Det er et såret Energie Cottbus-mandskab, der i eftermiddag møder Paderborn i 2. Bundesliga. (Modelfoto: Colourbox)
Det er et såret Energie Cottbus-mandskab, der i eftermiddag møder Paderborn i 2. Bundesliga. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag: Energie Cottbus - Paderborn (0-1) [2] 1,70 /Betsson
Tyskland, 2. Bundesliga, kampstart: 13.30

De mandskabsmæssige problemer fortsætter for Energie Cottbus, der nu er begyndt at betale prisen på banen. Der er blevet længere mellem de opløftende resultater, hvilket blev understreget i seneste kamp, hvor en 1-0 sejr blev smidt væk i sidst minut mod Hansa Rostock, der blot er nummer 15 i tabellen.

I praksis er det kun blevet til fuld pointhøst i en af de otte seneste kampe. Det var en 1-0 sejr over FSV Frankfurt, der ligger nummer 14.

Følg ekstrabladet.dk's spilforslag på Facebook

De to seneste hjemmekampe er tabt til henholdsvis Greuther Furth (0-2) og St. Pauli (1-4), der er mandskaber fra den øverste del og hvor man fik vist, at der er defensive problemer.

Dem kan der også være i dag, for hjemmeholdets hårdt prøvede defensiv bliver ved med at rende ind i problemer. Siden sidst er Christopher Schorch (forsvar) rendt i en skade, der gør ham tvivlsom til dagens kamp. I forvejen trækker Alexander Bittroff med en skade, der holdt ham ude af den seneste kamp. Han er i spil til dagens kamp, selvom meldingen lyder på, at han langt fra er 100 procent klar. Kollegaen Markus Brzenska (forsvar) er med sikkerhed ude.

Defensiven er langt fra ene om at være skadesplaget. Længere fremme på banen mangler rutinerede Marco Kurth (midtbane), der kom ind fra bænken senest. Dennis Sørensen (angreb) er fortsat ude og det samme er den tjekkiske landsholdsspiller Martin Fenin (angreb) og ikke mindst stamspilleren Leonardo Bittencourt (angreb). Alexander Ludwig (midtbane), der sad på bænken sidst, ser også ud til at skulle stå over.

Ikke overraskende krydses der fingre for at Konstatin Engel (forsvar) er så klar, at han kan gå direkte ind i startopstillingen og lukke et af de mange defensive huller.

Det er dog uanset et hjemmehold med fravær og spillere, der ikke er hundrede procent klar. Det kan blive kostbart mod et Paderborn-mandskab, der kommer med masser af selvtillid.

LIVE:Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Gæsterne har gang i en stærk sæson og er ubesejret i nu ni ligakampe i træk (6-3-0), hvor ikke mindst defensiven har fungeret godt. Nullet er holdt i seks af de ti kampe. Traditionelt er man ikke et stærkt udehold, men netop den solide defensiv har båret frugt i år.

Der er ingen friske fravær i forhold til sidst, hvor Erzgebirge Aue blev besejret med 1-0. Man savner fortsat anfører Markus Krosche (forsvar/midtbane) og Jens Wissing (forsvar), hvor sidstnævnte har siddet ude længe.

I forhold til sidst ventes stamspillerne Jens Wemmer (forsvar/midtbane) og Daniel Brückner (midtbane) at være tilbage i startopstillingen.

Paderborn har således ikke voldsomme problemer, og selvom Krösches tilstedeværelse ville have pyntet, så kan holdkammeraterne godt hive point med hjem fra Cottbus.