Gent er godkendt

Gent ligner et solidt bud på en vinder i aftenens kamp mod Mechelen

Yassine El Ghanassy (i midten) og holdkammeraterne fra Gent ligner et godt bud på en vinder mod Mechelen. (Foto: AP/Michel Spingler)
Yassine El Ghanassy (i midten) og holdkammeraterne fra Gent ligner et godt bud på en vinder mod Mechelen. (Foto: AP/Michel Spingler)

Spilforslag: Gent - Mechelen [1] 1,50 /Unibet
Belgien, Pro League, kampstart: 20.30

Det er en klassisk fredag, hvor ikke ret meget springer i øjnene, men der ligger dog et umiddelbart fint lille spil i belgisk fodbold.

Der er et solidt spring fra de bedste til de næstbedste i den bedste belgiske fodboldrække, og det kan så passende blive demonstreret i aften, hvor Gent tager imod Mechelen. Hjemmeholdet er del af den trio, der drømmer om at bryde Anderlechts dominans, mens gæsterne hører til blandt de midterhold, der må se til fra sidelinien.

Følg ekstrabladet.dk's spilforslag på Facebook

Gent blev senest spist af med 1-1 ude mod Mons, hvilket dog ikke var helt uventet, for oprykkerne har bidt uventet godt fra sig på eget græs hidtil. Her ud over er der alene sat point til mod Anderlecht og Club Brügge, der er del af kvartetten, der skal fordele medaljerne igen i denne sæson.

Mechelen kommer fra en frisk, men smal 1-0 sejr, over Westerlo, der ligger næstsidst. Det var samtidig første sejr efter seks ligakampe i træk uden fuldt udbytte (0-1-5) og et exit til pokalturneringen efter 0-1 nederlag til Mons. På trods af sejren over Westerlo er det altså ikke et gæstende hold i topform.

LIVE:Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Hos Gent kommer anfører César Arzo (forsvar) næppe i aktion, da han er blevet skadet. I forvejen er Wallace Fernando Pereira (forsvar) langtidsskadet. Han har dog slet ikke været i ilden endnu i denne sæson.

Gæsterne har ind til flere skader i truppen. Senest er nøglespilleren Kenny Van Hoevelen (forsvar) røget ud. I forvejen mangler man blandt andre Anthony Van Loo (forsvar), Kevin Geudens (midtbane), Bjarni Vidarsson (midtbane), Denis Alibec (angreb) og Jonathan Wilmet (angreb).

Tabet af Van Hoevelen, der kan gøre sig både som back og i det centrale forsvar, gør ekstra ondt, fordi Mechelen ikke råder over den bredeste trup, når det gælder defensiven. Det er derfor et plus, at Xavier Chen (forsvar) er tilbage efter overstået karantæne.

De seneste sæsoner har Mechelen haft det svært mod Gent og i særdeleshed i udekampene, hvor man har tabt de to foregående sæsoner i både liga og pokalturnering.