Spanien vinder det iberiske derby

Portugal og Spanien starter forsigtigt, men det bliver de forsvarende europamestre, der trækker sig ud som vinder

Fernando Torres (th) har ikke virket i topform under VM, men hans tilstedeværelse på banen har gjort David Villa (tv) markant mere målfarlig. (Foto: Getty Images)
Fernando Torres (th) har ikke virket i topform under VM, men hans tilstedeværelse på banen har gjort David Villa (tv) markant mere målfarlig. (Foto: Getty Images)

Ser man lige bort fra 7-0 sejren over Nordkorea, så er det ikke fordi Portugal har leveret de store overskrifter ved VM. Trods adskillige stjerner, så er det ikke rigtigt overbevisende, og selvom 0-0 mod Brasilien i den sidste gruppekamp ser flatterende ud, så bar netop den kamp tydeligt præg af, at uafgjort var et brugbart resultat for begge hold.

Anderledes pres er der på i aften, når det gælder iberisk lokalopgør mod Spanien. Og det bliver med sidstnævnte som favoritter. Portugal er således nok ubesejret i nu 19 landskampe i træk, men lige bortset fra kampen mod Brasilien, så har man ikke mødt nogle af de bedste nationer i verden. Faktisk har man fra VM-kvalifikationen startede i 2008 og frem til slutrunden kun mødt to hold, der rangerer blandt de 35 bedste på FIFAs verdensrangliste. Det var Brasilien (1) i en træningskamp i november 2008, hvor brasilianerne vandt 6-2 og så Cameroun (19), der op til VM blev besejret med 3-1.

Nu har man så spillet 0-0 mod Elfenbenskysten (27) og Brasilien, og man kan måske med rette erklære sig usikker på, hvor gode portugiserne i virkeligheden er. Vel afslører det stærke defensive kvaliteter, at holde et brasiliansk landshold fra at score, men fremad banen har man fortsat problemer. Meget er lagt an på Cristiano Ronaldo, hvilket modstanderne forlængst har regnet ud, og Ronaldo mangler stadig at træde i karakter ved dette VM.

Spilforslag: Degerfors vinder

Spanien kom til VM som en af de varme favoritter. Som forsvarende europamestre og med 35 sejre i 36 landskampe siden starten af 2008 var forventningerne tårnhøje. Endnu har man ikke ramt topniveauet, men pilen peger opad. Det synes en afgørende faktor for spanierne, at David Villa ikke spiller alene på toppen. Han bliver simpelthen markant bedre, når han har en angrebsmakker og i særdeleshed, når denne er Fernando Torres. Spanien har faktisk slet ikke scoret i de i alt 155 minutter under VM, hvor Torres har siddet på bænken, men scoret fire gange i de sammenlagt 125 minutter han har spillet.

Det er altså en iøjnefaldende bonus for Spanien, at Torres er med. Han har været tvivlsom til dagens kamp, men de seneste meldinger er, at han spiller. Der er også positivt nyt for Xabi Alonso (midtbane), der trænede med i går. Viser hans ankel ingen eftervirkninger i dag, så spiller han også i aften. Dermed er Raul Albiol (forsvar) eneste fravær hos spanierne.

Portugal har Deco klar igen, men det er ikke selvskrevet at han starter inde.

En ren spansk sejr kan spilles til odds 2,18 (Betfair), men vi vover lidt mere i dag og satser på X/1 ved halv tid/fuld tid.

Begge hold vil i første omgang være opsatte på ikke at forære for meget væk, og har faktisk demonstreret store defensive kvaliteter hidtil. Derfor kan første halvleg blive chancefattig.

Du kan også følge ekstrabladet.dks spilforslag på twitter og på Facebook

0 kommentarer
Vis kommentarer