Det bliver lange 90 minutter i Port Elizabeth

Det ligner en chancefattig åbningskamp i Gruppe B, når Sydkorea og Grækenland tørner sammen

Otto Rehhagel har baseret den græske succes på en solid defensiv. Det ændres der ikke på til kampen mod Sydkorea. (Foto: AP)
Otto Rehhagel har baseret den græske succes på en solid defensiv. Det ændres der ikke på til kampen mod Sydkorea. (Foto: AP)

Der faldt ikke så mange mål i fredagens VM-premiere, og bedømt ud fra det, som publikum og tv-seere blev vidner til, så mangler man endnu beviset for, at den nye VM-bold ligefrem skulle give målmændene markant flere problemer og dermed udløse flere scoringer.

Uagtet, så ligner dagens første VM-kamp mellem Sydkorea og Grækenland en chance- og dermed målfattig kamp, hvilket bookmakerne har luret med meget lave odds på under 2,5 mål. Så lave, at det faktisk ikke har værdi. I stedet prøver vi spil på under 2 mål. Det betyder i praksis, at vi vinder ved nul eller et mål, får indsatsen retur ved præcist to mål, og taber indskuddet, hvis kampen - mod forventning - byder på tre eller flere mål.

Spilforslag: Khimki kan vinde

Udgangspunktet i begge lejre vil være forsigtighed. Dette er en kamp, som man ikke har råd til at tabe, da det gør videre deltagelse til en meget vanskelig opgave. Uafgjort er modsat til at leve med.

Det er samtidig to hold, der har flere defensive kvalieter end offensive. Koreanerne klarede sig til VM med en målscore på 22-7 for 14 kampe. Det svarer til et målgennemsnit per kamp på 2,07 per kamp, selvom man undervejs mødte hold som Turkmenistan, Jordan og Iran.

Spilforslag: NSI er skarpe

Grækenland nåede VM efter playoff-sejr over Ukraine. Den succes blev grundlagt på grækernes vanligt solide defensiv. Holdet blev toer i en langt fra afskrækkende kvalifikationsgruppe. Hele kvalifikationen bød på 12 kampe og en målscore på 21-10. Det er gennemsnitligt 2,6 mål per kamp. Det skal dog ses lyset af langt fra skræmmende modstand undervejs.

I optakten til VM er grækerne gået målløse fra banen i to af tre testkampe. Defensiven har ikke virket helt dirkefri og netop dét vil formentligt betyde, at Otto Rehhagel kræver endnu mere fokus på forsvarsarbejdet i dag. Der skal ikke satses fremad banen, før defensiven er på plads.

Betmester: Vind en luksusfodboldtur til Barcelona

Rehhagel har testet forskellige målmænd frem mod VM, og spørgsmålet er om helten fra playoff-kampene mod Ukraine, Alexandros Tzorvas, spillede sig ned i hierakiet med sin meget lidt overbevisende indsats mod Paraguay (0-2) i den sidste testkamp inden VM. Forsvarskæden fejler ikke noget, og det er tydeligt, at Rehhagel vil bygge græsk VM-succes ud fra en stærk defensiv. Truppen rummer således ikke færre end ni forsvarsspillere...

Offensivt har grækerne topscoreren i den europæiske VM-kvalifikation, Theofanis Gekas, fra Hertha Berlin. Han kommer dog ikke til VM i topform og skal ikke regne sig for sikker i startopstillingen. Evangelos Moras (forsvar) trækker med en skade og står over.

Sydkorea har plejet skader til nøglespillerne Park Ji-sung (midtbane), Park Chu-young (angreb) og Lee Dong-gook (angreb), men trioen er meldt klar til kamp. Sidstnævnte er dog næppe klar til 90 minutter.

Du kan også følge ekstrabladet.dks spilforslag på twitter og på Facebook

0 kommentarer
Vis kommentarer