Saints rider på en bølge

Optimisme og sportslig succes hos Southampton, der kan hente pokalsucces i aften

Matt Paterson og Southampton er kommet på ret kurs og kan fortsætte opturen med pokalsejr over et kriseramt Bristol Rovers-mandskab. (Foto: AP)
Matt Paterson og Southampton er kommet på ret kurs og kan fortsætte opturen med pokalsejr over et kriseramt Bristol Rovers-mandskab. (Foto: AP)

Bristol Rovers - Southampton [2] 2.40 /Sportingbet, bwin

Bristol Rovers er gået helt i stå i League1, mens det stik modsatte er tilfældet for Southampton. Gæsternes manager, Alan Pardew, har fundet en taktik med en enlig angriber og fem mand på midtbanen, der i den grad fungerer. Formen hedder 5-1-0 for de seneste seks kampe (alle turneringer). Havde det ikke været for en pointstraf på 10, så ville klubben nu ligge i top10 med bare to point til en playoff-plads.

Hjemmeholdet har tabt fem kampe i træk og har ikke vundet siden man besejrede netop Southampton på udebane i slutningen af september. Det er i øvrigt Southamptons eneste liganederlag siden midten af august, men altså også før Alan Pardew fik skruet sin succestaktik sammen.

Nu er dette et FA Cup-opgør, hvilket ikke blot føje lidt ekstra atmosfære til tingene. Det betyder også, at begge hold rokerer. Hos Bristol Rovers får førstevalget mellem stængerne, danske Mikkel Andersen, ikke lov til at spille. Han er lejet ind fra Reading, der ikke ønsker at han spiler FA Cup, da det vil spærre ham fra at kunne stille op i turneringen for Reading senere i sæsonen. Det samme gør sig gældende for angriberen Chris Dickson, der ligeledes er lejet i Reading. Han har været en god mand med fire mål i otte kampe.

Her til er den vigtige midtbanespiller Aaron Lescott røget ud med en skade. Der kan blive tale om yderligere ændringer, da manager Paul Trollope vil bruge kampen til at forsøge sig med noget nyt i et forsøg på at vende skuden. Det kan både være godt og skidt, men på bundlinien står, at det er et hold er svækket af afbud.

Også Southampton må se bort fra et par lejede spillere, der ikke får lov til at spille FA Cup. Neil Trotman og Jacob Mellis er således ikke med. Kun førstnævnte har spillet en rolle på det seneste. Han har så til gengæld også været stærkt spillende, så det er en svækkelse, at han må se til fra sidelinien. Her ud over er fraværene få, og Alan Pardew har bebudet, at man går efter pokalsucces og derfor bliver der næppe sparet spillere.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere