Villarreal tager revanche

Spanierne har fået humøret tilbage og skal bruge en sejr over kriseramte Lazio, hvis den europæiske drøm skal leve videre

Snakken om trænerfyring er forstummet i Villarreal, der er på vej frem og nu også kan puste liv i de europæiske ambitioner. (Foto: AP)
Snakken om trænerfyring er forstummet i Villarreal, der er på vej frem og nu også kan puste liv i de europæiske ambitioner. (Foto: AP)

Villarreal - Lazio [1] 1.85 /expekt.com

Det er to klubber i en grad af krisestemning, der tørner sammen her, men det ser umiddelbart værst ud for gæsterne. Lazio vandt - lidt heldigt - den omvendte kamp med 2-1. Det står som et af meget få lyspunkter for den italienske klub. Det er blot den ene af to sejre i de seneste 12 kampe. Den anden faldt også i Europa mod gruppens svageste hold, Levski Sofia.

På søndag venter Milan, og bliver det her til endnu et nederlag og falder andre resultater uheldigt ud, så vil Lazio faktisk befinde sig under nedrykningsstregen. Det er meget langt fra forventninger på tilskuerrækkerne og står ikke mål med ambitionerne, hvilket i øjeblikket synes at forstærke den trykkede stemning. Uroen ulmer på flere niveauer, så her er virkelig tale om krise med stort K.

Spørgsmålet er så, hvordan man prioriterer aftenens kamp. I den aktuelle situation er overlevelse i Serie A vigtigst, men succes i Europa League kan være en løftestang for netop dette. Der gættes dog i Italien på, at Lazio har det ene blit rettet mod søndagens kamp mod Milan og derfor ikke stiller i stærkest mulige opstilling i dag.

Det står fast, at Francelino Matuzalem (midtbane) afsoner karantæne efter at han så rødt i den omvendte kamp, mens Julio Cruz (angreb) er røget ud med en skade. Midtbanekollegaerne Ousmane Dabo og Mourad Meghni er allerede ude med skader. Og så holder klubben fortsat den stærke angriber Goran Pandev ude. Han kunne sagtens spille, og ville være en forstærkning, men har afvist at forlænge sin kontrakt og er derfor sat hele uden for truppen. Det samme gælder Christian Ledesma (midtbane). Begge forsøger nu at gå rettens vej for at blive løst fra deres kontrakter.

Her ud over vil der ske rokeringer. Blandt andet gættes på at de to backs Aleksandar Kolarov og Stephan Lichtsteiner ryger ud på bænken. Duoen har været fast inventar i denne sæson.

Hos Villarreal er humøret vendt tilbage efter en svag sæsonstart. Weekendens 5-0 sejr over Tenerife gjorde underværker og kom oven på yderligere en ligasejr (2-1 over Malaga). Nu er den spanske klub rykket op midt i tabellen. Det bliver muligvis ikke til mere, men det betyder så blot at man vil satse lidt mere på succes i Europa. I så fald kommer man ikke uden om en sejr i aften.

Villarreal ventes kun at foretage få ændringer i forhold til weekendens storsejr. I forsvaret kan Gonzalo erstatte Diego Godin, mens Angel Lopez kan tage pladsen som højre back i stedet for Javi Venta. I front får Nilmar formentligt chancen fra start.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere