Hertha har hovedet andre steder

Europa League har ikke højeste prioritet i den kriseplagede tyske klub, Hertha Berlin

Arne Friedrich og holdkammeraterne i Hertha Berlin går fra skuffelse til skuffelse i øjeblikket. (Foto: Getty Images)
Arne Friedrich og holdkammeraterne i Hertha Berlin går fra skuffelse til skuffelse i øjeblikket. (Foto: Getty Images)

Heerenveen - Hertha Berlin [1] 1.85 /expekt.com

Med en øjeblikkelig sidsteplads i Bundesligaen efter 11 kampe er krisen til at få øje på i Hertha Berlin. Nedrykningsspøgelset huserer på gangene i klubben, og der ikke overraskende fuldt fokus på at finde en vej ud af mørket.

Vejen går ikke over Europa League, der i denne sammenhæng er en generende nødvendighed, der tager kræfter og fokus fra den afgørende overlevelseskamp. Det bliver derfor ikke et tysk mandskab i stærkeste opstilling, der i aften løber på banen mod Heerenveen. Klubben spiller i den kommende weekend en nøglekamp mod FC Köln og den er meget, meget vigtigere.

"Et frisk hold mod FC Köln er alfa og omega", slog klubbens manager Michael Preetz fast op til dagens kamp, og dermed er der klart signaleret, hvilke overvejelser træner Friedhelm Funkel tumler med.

Det står helt fast, at Patrick Ebert (midtbane) ikke spiller på grund af karantæne, og Rasmus Bengtsson (forsvar), Florian Kringe (midtbane), Pal Dardai (midtbane) og Gojko Kacar (midtbane) står over på grund af skader. Det betyder at tre af de mest benyttede midtbanespillere i denne sæson ikke er med.

Det baner til gengæld vejen for plads i startopstillingen for spillere som Christoph Janker (forsvar), Cicero (midtbane) og Artur Wichniarek (angreb), ingen af dem har haft nogen mindeværdig sæson, og derfor heller ikke har spillet i de seneste kampe. Trioen får følgeskab af unge spillere som Lennart Hartmann (midtbane), Fanol Perdedaj (midtbane) og Sascha Bigalke (midtbane). Førstnævnte har spillet to kampe på førsteholdet i denne sæson, mens de to andre kun har fået spilletid på reserveholdet i regionalligaen. Det ligger i kortene at i hvert fald en af de tre får plads i startopstillingen.

Alt i alt ikke optimalt for tyskerne, der ellers med en sejr fortsat lever i gruppespillet. Et nederlag vil modsat betyde, at man er færdig i turneringen.

Heerenveen har haft en svær sæson i Holland, men kommer dog med to friske sejre til dagens kamp. Først blev Roosendaal slået i pokalturneringen og i weekenden blev det fulgt op med 3-0 over Den Haag. Klubben holder sig dermed på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Hollænderne har få mandskabsmæssige problemer. Daryl Janmaat (forsvar) afsoner karantæne efter sin udvisning i den omvendte kamp for to uger siden. Han erstattes af Gerry Koning.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere