Skæbnekamp for Örgryte

Kravet er sejr, når Örgryte møder Gefle i sidste spillerunde i Sverige

Åge Hareide tog over i Örgryte, da klubben lå isoleret i bunden af Allsvenskan. (Foto: AP)
Åge Hareide tog over i Örgryte, da klubben lå isoleret i bunden af Allsvenskan. (Foto: AP)

Gefle - Örgryte [2] 2.30 /Bet365

Sidste spillerunde i Sverige, og Örgryte har i den grad meget at spille for, mens hjemmeholdet sådan set godt kan gå på vinterferie.

Hjemmeholdet ligger på en 10. plads, men kan nå en næsten lige så ligegyldig 9. plads med en sejr i dag (og samtidigt nederlag til Trelleborg). En 9. plads vil være tangering af den bedste placering nogensinde for Gefle og udløse 150.000 kroner ekstra i placeringspenge.

Det er næppe at regne for lige så stor en motivationsfaktor som den hjemmeholdet har med sig. Örgryte skal bruge en sejr og samtidig håbe på at Djurgården sætter point til. Det vil i så fald betyde at en nedrykningsplads erstattes med en kvalifikationskamp mod nummer tre fra den næstbedste række. Reelt en ekstra chance for at blive i Allsvenskan.

Det er ren skæbnekamp for gæsterne.

Formen er en anelse på Örgrytes side. Siden Åge Hareide overtog holdet i sommerpausen er det blevet til 22 point (6-4-7). Samme form over hele sæsonen ville have sikret klubben forbliven i rækken. Gefle har 5-4-8 i samme periode, og har altså for så vidt klaret sig dårligere i dette efterår.

Begge mandskaber har 2-1-1 for de seneste fire kampe. Gæsternes resultater er dog kommet mod langt de sværeste modstandere.

Gæsternes ventes kun at lave en enkelt ændring i forhold til sidst (1-1 mod Elfsborg). På venstrekanten kommer Alex Pereira ind i stedet for Markus Gustafsson. Christoffer Bengtsson, Jonathan Lindström, Johan Sjöberg og Dennis Jonsson er fortsat sat ud af spillet.

Hos hjemmeholdet er der ingen nye fravær. Omar Jawo, Jonatan Berg, Hasse Berggren og Jonathan Hellström er stadig udenfor.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere