Sverige gambler med selvtilliden

Argentina ligner en stor mundfuld for svenskerne, der meget vel kan ende med at lukke mindst et par mål ind i aften

Lionel Messi er bare en af flere offensive profiler på det argentinske landshold, der møder Sverige i aften. (Foto: AP/Eduardo Di Baia)
Lionel Messi er bare en af flere offensive profiler på det argentinske landshold, der møder Sverige i aften. (Foto: AP/Eduardo Di Baia)

Spilforslag Man kan ikke fortænke det svenske fodboldforbund i at ønske et brag af en landskamp på den nye hjemmebane Friends Arena med mulighed for at skæppe godt i forbundets kasse, men ud fra et rent sportsligt synspunkt, så er Argentina måske ikke den mest oplagte modstander.

Kampen tjener som sidste test inden VM-kvalifikationskampen mod Irland og med al respekt for irerne, så kommer de ikke til at spille på samme måde som Argentina, og for et svensk landshold, der har haft svært ved at lukke af defensivt, så kan det såmænd også ende med ridser i selvtilliden.

Måske derfor har udmeldingerne fra landsholdslejren også handlet mere om Sveriges offensiv end defensiv. Det er som om man allerede på forhånd har sikret sig et par undskyldninger, hvis det nu rent faktisk ender med at gå galt mod argentinerne.

Og det kan gå galt. Argentina stiller således med alle de offensive stjerner. Ud over Lionel Messi, så rummer truppen også folk som Sergio Agüero, Gonzalo Higuain og Ezequiel Lavezzi.

Nu skyder den potente frontlinie ikke altid med skarpt i træningskampe, hvilket blev demonstreret med 0-0 mod Saudi Arabien i efteråret, men svenskerne ventes så heller ikke at kopiere den pindsvinetaktik, som saudierne satsede på.

Det bør give en mere åben slagudveksling, og så skal hverken Messi, Agüero eller Higuain have mange chancer for at de også konverterer til mål.

Som i sidste års træningskampe mod Schweiz og Tyskland, der begge blev vundet med 3-1.

Sverige sluttede 2012 af med 4-4 mod Tyskland og 4-2 over England, hvilket understregede svenskernes offensive kvaliteter, men i høj grad også de defensive problemer. Der blev lukket 19 mål ind i de 13 landskampe sidste år, og sorterer man kampene fra de mere beskedne nationer som Bahrain, Kina, Kasakhstan og Færøerne fra, så er facit 18 mål lukket ind ni kampe.

Stilen kunne sagtens fortsætte mod Argentina, hvilket åbner op for både en seværdig kamp, men også flere fine spilmuligheder. Både spil på argentinsk sejr, over 2,5 mål (1,95), begge hold til at score (1,80) og Argentina til at score mindst to mål (2,05) byder sig til.

I går lå odds på det sidstnævnte helt oppe i odds 2,20, hvilket i så fald havde været udgangspunktet her. Nu er det faldet, og i stedet går vi efter det rene spil på 2-tallet. Scorer Argentina to gange, så vil de være meget tæt på en sejr, for svenskernes offensiv er svækket og Zlatan Ibrahimovic står ikke til fuld spilletid.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Landstræner Erik Hamrén har således indikeret, at man kommer til at begrænse spilletiden til de spillere, der er inde i et tæt program, hvilket blandt andet vil sige liga- og Champions League-kampe i den nærmeste fremtid. Mikael Lustig (forsvar) ventes at ikke at spille 90 minutter, og vigtigste mand af alle, Zlatan Ibrahimovic, får kun en halvleg, lød det fra Hamrén i aftes. Johan Elmander, der skulle have spillet ved siden af ham, måtte forlade tirsdagens træning i utide, og ligner ikke en mand, der får spilletid.

Da hverken Marcus Berg, Markus Rosenberg, John Guidetti eller Ola Toivonen er i truppen, så er de offensive alternativer få. Det bliver formentligt Tobias Hyséns chance.

På midtbanen er der masser af rutine, men også panderynker, da flere spillere er engageret i klubber, der endnu ikke har taget hul på forårssæsonen. Det gælder Anders Svensson (midtbane), Kim Källström (midtbane) og Rasmus Elm (midtbane). To af de tre ventes at starte inde.

Argentinerne kommer - ligesom svenskerne - til at rotere af hensyn til spillernes fysik, og det ligger eksempelvis ikke i kortene, at Messi skal have 90 minutter. Til gengæld er bredden hos argentinerne så også væsentligt bedre. Sydamerikanerne har således udtaget en trup, der ligger meget tæt på stærkest mulige.

I praksis en trup, der er stærkere end den, som var i ilden mod Chile (2-1) i seneste VM-kvalifikationskamp. Mest iøjnefaldende med comeback til Fabricio Coloccini (forsvar), Éver Banega (midtbane) og Ezequiel Lavezzi (angreb).

Ingen af de tre ventes dog at starte inde. Startopstillingen ventes at blive Romero, Zabaleta, Garay, Fernández, Ansaldi, Gago, Mascherano, Di María, Messi, Higuain, Agüero.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere