Den nupper Volendam

Det er alt-eller-intet for Volendam i denne sæson, der dog synes at stå med fine betingelser for at hente en komfortabel sejr i aften

Der mangler ikke mål i den næstbedste hollandske fodboldrække, og Volendam kan understrege det med en komfortabel sejr over Emmen i aften. (Arkivfoto: Mark Earthy/AP)
Der mangler ikke mål i den næstbedste hollandske fodboldrække, og Volendam kan understrege det med en komfortabel sejr over Emmen i aften. (Arkivfoto: Mark Earthy/AP)

Spilforslag Det er sjældent kedeligt i den næstbedste hollandske fodboldrække, hvor 16 af de 18 hold har leveret kampe med et gennemsnit på over 2,5 mål per kamp.

Det gælder også Volendam og Emmen, hvor sidstnævnte dog er ganske alvorligt hæmmet rent offensivt, og det bør Volendam kunne udnytte til en sejr på mindst to mål.

Hjemmeholdet glimrer ved ikke at have spillet en eneste kamp uafgjort og i den grad være et alt-eller-intet-mandskab. Facit er 7-0-6. Nok så interessant står man med 6-0-1 mod hold, der aktuelt ligger i den nederste del af tabellen og samtlige seks sejre har været på mindst to mål.

Emmen hører også til i den nederste del af tabellen og formen er absolut ikke prangende med nu syv kampe i træk uden sejr. Blandt andet skuffede man stort med exit fra pokalturneringen mod Rijnsburgse Boys, der er midterhold i den tredjebedste række.

Senest blev det 2-2 mod Eindhoven, der dog er i mindst lige så store problemer, men alligevel var foran 2-1 ind til Maikel Verkoelen blev vist ud midtvejs i anden halvleg.

Man har tidligere i år formået at drille både Dordrecht (1-1), Sparta (0-0) og Helmond (1-1), men alle tre kampe var på eget græs. Der har været meget få lyspunkter på udebane (1-1-4), selvom man her faktisk kun i en af de seks kampe har mødt nogle af de hold, der aktuelt ligger i top 10.

Fem af sæsonens seks nederlag har været på mindst to mål.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Nu er det naturligvis en ny kamp og nye betingelser i aften, men det giver en klar indikation af, hvor det bærer hen for gæsterne. Også når man kigger på fraværslisterne hos de to mandskaber.

Emmen er således klart hårdest ramt.

Topscorer Wout Weghorst (angreb) afsoner karantæne, mens seks mand sidder ude med skader. Her er det i særdeleshed værd at notere sig at man fortsat savner Marijn Sterk (forsvar), Bart de Groot (forsvar/midtbane) og Randel Shakison (forsvar), hvilket giver mindre råderum i bestræbelserne på at skabe en defensiv, der fungerer.

Den har i forvejen været præget af den usikkerhed, der fulgte på tabet af flere defensive kræfter i sommerpausen. Blandt andre Sander Fischer (forsvar) og Mike Koenders (forsvar).

Længere fremme på banen kunne Rutger Worm (midtbane/angreb) også have pyntet, men han plejer også en skade og det samme gør Elson do Rosario Almeida (angreb), der dog nok ikke var startet inde alligevel.

Læs også spilforslaget:

Se også: Dynamo Dresden i problemer

Volendams eneste nævneværdige fravær er stamspilleren på den defensive midtbane Paul de Lange (midtbane), der afsoner karantæne.

Stamspillerne Maikel van der Werff (forsvar) og Rok Roj (forsvar) er med igen efter endt karantæne, hvilket er en klar forstærkning af defensiven.

Volendam var 4-0 ude og 3-1 hjemme over Emmen i sidste sæson, og en ny, komfortabel sejr synes ikke så langt væk, som odds indikerer.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen