Tophold slår til igen

Sassuolo tabte Serie B-topkampen mod Verona, men kan tage revanche mod Novara

Sassuolo har været stærke på eget græs længe, og kan også besejre Novara i eftermiddag. (Modelfoto: Colourbox)
Sassuolo har været stærke på eget græs længe, og kan også besejre Novara i eftermiddag. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag Det hjalp ikke Novara ret meget at smide træner Attilio Tesser på porten. I hvert fald blev det til 0-1 i hjemmekampen mod Cittadella. Det var med Carlo Perrone og Giacomo Gattuso på sidelinien og spørgsmålet er om der er optur lige om hjørnet.

Trænerskiftet har i hvert fald ikke tændt optimismen hos fansene. Det viste de ved træningsanlægget på trænerduoens første arbejsdag og det efterfølgende nederlag har ikke ligefrem øget troen på bedring.

I dag kan spillerne gå på banen uden noget større forventningspres, hvilket kan være en fordel. Modsat fremstår holdet så skrøbeligt, at der ikke skal ret megen modgang til, før det går galt igen.

Mandskabsmæssigt ser det heller ikke opløftende ud. Både Romano Perticone (forsvar) og Luca Ghringhelli (forsvar) afsoner karantæne. Begge startede inde i sidst, og kan godt vise sig en afgørende svækkelse af forsvaret. I forvejen er defensiven svækket af en skade til stamspilleren Carlalberto Ludi (forsvar). Fraværslisten tæller også fortsat rutinerede Francesco Parravicini (midtbane), der kunne have været et emne til startopstillingen, hvis han var klar.

Læs også spilforslaget:

Se også: Waalwijk vakler

De defensive fravær må give panderynker, for dagens modstander er ikke kun tophold i Serie B, men også rækkens næstmest scorende med 23 mål i 13 kampe.

Det er samtidig et Sassuolo-mandskab i stærkeste opstilling. Eneste fravær er Karim Laribi (midtbane) og Gaetano Masucci (angreb), hvor førstnævnte slet ikke har spillet i denne sæson og sidstnævnte kun fået fire korte indhop. Der bliver derfor næppe ændret ret meget i forhold til sidst, hvor det blev 0-1 ude mod oprykningsrivalerne fra Verona.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Sassuolo fik kun et point ud af de to kampe mod Novara, da holdene sidst var i række sammen. Det betyder dog næppe det helt store her, for Novaras mandskab er stort set helt nyt alene i forhold til sidste sæson, og styrkeforholdet synes denne gang markant anderledes.

Ikke mindst hjemme på Stadio Alberto Braglia har Sassuolo etableret sig som et meget stærkt mandskab i Serie B. Siden november sidste år er det bare blevet til et enkelt liganederlag foran egne fans. Facit er 7-2-0 alene i de seneste ni.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen