Mål på milliardærernes legeplads

Shakhtar Donetsk og Chelsea kan komme på tavlen i aftenens Champions League-kamp

Alex Teixeira og holdkammeraterne i Shakhtar Donetsk skal nok komme til muligheder mod Chelsea, ligesom englænderne også har store offensive kvaliteter. Det kan udløse mål i begge ender. (Foto: AP/Fabio Ferrari)
Alex Teixeira og holdkammeraterne i Shakhtar Donetsk skal nok komme til muligheder mod Chelsea, ligesom englænderne også har store offensive kvaliteter. Det kan udløse mål i begge ender. (Foto: AP/Fabio Ferrari)

Spilforslag Det er ingen hemmelighed, at moderne fodbold er ved at blive lidt af en legeplads for verdens rigeste forretningsfolk. Det bliver fint demonstreret, når Chelsea i aften gæster ukrainske Shakhtar Donetsk.

To klubber, der baserer deres aktuelle styrke på en store tegnebog hos henholdsvis Roman Abramovich og den kontroversielle ukrainske rigmand Rinat Akhmetov.

Sidstnævnte vinder rigmandsdysten på formue, men det betyder ikke nødvendvigvis, at ukrainerne også vinder kampen på banen. Det ser faktisk ganske åbent ud, hvilket bookmakerne synes enige i.

Til gengæld kan det også blive ganske underholdende med mål i begge ender af banen.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Ikke en eneste gang i hele 2012 er ukrainerne gået målløse fra banen i en betydende kamp - uanset spillested. Det er 11 måneder siden det sidst skete i en hjemmekamp.

Nu kan man argumentere, at den ukrainske liga ikke er den stærkeste i verden, men det blev også til mål i udekampen mod Juventus (1-1) i seneste Champions League-kamp. En kamp, hvor ukrainerne i øvrigt havde italierne på hælene i flere perioder undervejs.

Chancer skal man også nok få mod Chelsea, der er under udvikling i en mere offensiv retning under manager Roberto Di Matteo. Manageren fik skudt i skoene, at han var for defensiv i sin tilgang i forårets kampe, og at det - trods triumf i Champions League - var alt for kedeligt at følge Chelseas kampe.

I en klub med forventninger om både sejre, titler og underholdende spil, så kunne det have kostet italieneren jobbet. I stedet har han justeret på holdet, og fået spillere ind, der rent faktisk kan konvertere en mere offensiv taktik til succes.

Eden Hazard (midtbane) og Oscar (midtbane) har gjort en forskel i Chelseas offensiv, hvor også Mata for alvor blomstrer og Fernando Torres er begyndt at score mål.

Chelsea har scoret fire mål i hver af de seneste tre Premier League-kampe, mens det er blevet til 20 mål i de seneste fem kampe (alle turneringer).

Defensiv står man også ganske godt, hvilket understreges af, at der kun er lukket seks mål ind i ni Premier League-kampe. Man fremstod dog ikke helt dirkefri mod FC Nordsjælland, selvom danskerne ikke kom på tavlen, og Juventus nettede to gange på Stamford Bridge.

Læs også spilforslaget:

Se også: Northampton i problemer

Mandskabsmæssigt er der få hovedbrud hos hjemmeholdet. Man sparede adskillige spillere i fredagens hjemmekamp mod Illichivets' (2-1) og roterer tilbage til stærkeste opstilling i aften.

Chelsea stiller for sin del også i stærkeste opstilling. Der blev ikke sparet spillere i lørdagens lokalopgør mod Tottenham (4-2). John Terry afsonede karantæne og vender formentligt tilbage til startopstillingen i aften.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

1 af 2 Rinat Akhmetov (t.v.) har pumpet millioner i Shakhtar Donetsk i bestræbelserne på at skabe en klub, der også kan gøre sig på den europæiske scene. (Foto: AP/Vadim Ghirda)
2 af 2 Alex Teixeira og holdkammeraterne i Shakhtar Donetsk skal nok komme til muligheder mod Chelsea, ligesom englænderne også har store offensive kvaliteter. Det kan udløse mål i begge ender. (Foto: AP/Fabio Ferrari)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen