Nu tager Split en udesejr

Kriseramte NK Zagreb har endnu til gode at tage point fra fremadstormene Split og den historik behøver ikke blive ændret i aften

Split vil kæmpe med i toppen af den bedste kroatiske liga, men skal lige have hul på bylden på udebane. Det kan meget vel ske i aften mod et Zagreb-mandskab, der har haft en ualmindeligt tung start på sæsonen. (Modelfoto: Colourbox)
Split vil kæmpe med i toppen af den bedste kroatiske liga, men skal lige have hul på bylden på udebane. Det kan meget vel ske i aften mod et Zagreb-mandskab, der har haft en ualmindeligt tung start på sæsonen. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag Hajduk Split er ikke længere eneregerende i havnebyen Split ud til Adriaterhavet. Den lokale arbejderklub RNK Split tog fire oprykninger på stribe og kunne i 2011 - i den første sæson i den bedste række juble - over en tredjeplads bare to point efter 'storebror' Hajduk.

I den ofte lidt vanskeligere sæson nummer to blev det til en fjerdeplads, men bare fire point efter Hajduk. Og det kunne godt se ud til at klubben er langtidsholdbar.

I hvert fald indtager arbejderklubben aktuelt en tredjeplads, og hvad der er nok så vigtigt på de kanter, en plads tre point foran Hajduk Split.

Mandskabsmæssigt er der bygget oven på truppen fra sidste sæson, hvilket understreges af at Lovro Sindik (midtbane), der var fast mand i sidste sæson, nu er lejet ud. Også stamspilleren Duje Cop (angreb) er rejst, men til gengæld er der hentet stærke folk ind, hvoraf de fire allerede har etableret sig i startopstillingen.

I aften går turen til Zagreb og mødet med NK Zagreb, der vandt mesterskabet tilbage i 2002, men siden stået noget i skyggen af Dinamo Zagreb. Faktisk er den kvalitetsmæssige forskel mellem de to klubber blevet større og større, og NK Zagreb kan meget vel ende med også at skulle ud af den bedste række efter denne sæson.

Det ser i hvert fald ikke opløftende ud.

Bare ét point er det blevet til efter otte kampe, hvor man har scoret klart færrest mål (2) og lukket klart flest ind (18). Det enlige point kom i hus sidst med 0-0 mod Istra, der dog heller ikke ligefrem sprudler offensivt.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Det er lidt af en deroute for hjemmeholdet, der trods alt nåede en sjetteplads i sidste sæson. Man slap ellers nogenlunde gennem transfervinduet, selvom man måtte sige farvel til lejesvendene Mate Males (midtbane) og Dinko Trebotic (midtbane), hvor specielt førstnævnte havde været en af de bærende kræfter.

Dog er der ikke hentet deciderede afløsere ind, for Zagreb har i høj grad fokuseret på at styrke defensiven. Blandt andet med tilgang af Nestor Djengoue (forsvar) og Safet Nadarevic (forsvar). De spillede sammen fra start for første gang sidst, hvor det blev 0-0, så det giver forhåbninger om bedring.

Den rigtige test står dog i dag mod et langt mere målfarligt Split-mandskab.

Gæsterne har U21-landsholdsspilleren Ante Rebic (angreb) med igen efter endt karantæne, og han glider direkte ind i startopstillingen. Ante Erceg (midtbane) kan meget vel få genvalg efter sin perle af en scoring mod Zadar sidst (3-1).

Der er ingen friske skadesproblemer. En lille håndfuld spillere er langtidsskadede, herunder stamspilleren Ivica Krizanac (forsvar), der dog slet ikke har været på banen i denne sæson endnu.

Hjemmeholdet må efter al sandsynlighed stille uden den skadede stamspiller Lovro Medic (angreb) og formentligt også reserven Josip Jurendic (angreb) på grund af sygdom.

På plussiden kan regnes den nye træner, Luca Bonacic, der debuterede sidst og sikrede klubben sæsons første point. Det har selvsagt løftet humøret noget. Han arbejder dog fortsat med et temmeligt skrøbeligt mandskab.

Tilgangen af den nye træner samt gæsternes svage udebanestatisk, hvor man faktisk er uden ligasejr på fremmed græs i 2012 betyder, at vi garderer os med Draw No Bet (svarer til Asian Handicap 0), hvor vi får indsatsen retur ved uafgjort.

Der er kvalitet nok hos gæsterne, der muligvis fik manet udebanespøgelset i jorden med 4-1 ude over Virovitica i pokalturneringen for tre uger siden, og historikken er også med 2-tallet. Siden Split rykkede op i den bedste række har man vundet alle fire indbyrdes ligaopgør mod Zagreb med 2-0. Og altså også de to udekampe. Zagreb hentede en anelse revanche i en pokalkamp for et år siden, men samlet set synes Split at have haft et fint tag på Zagreb-klubben.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen