The Strongest er stærkest

Topholdet i Bolivia har fordel af den tynde luft i La Paz, når det går løs mod oprykkerne fra Petrolero

The Strongest lever fint op til sit navn, når der spilles hjemme i La Paz. Det kan oprykkerne fra Petrolero få at føle i nat. (Modelfoto: Colourbox)
The Strongest lever fint op til sit navn, når der spilles hjemme i La Paz. Det kan oprykkerne fra Petrolero få at føle i nat. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag Slut med landskampe for denne gang, og tilbage til klubfodbolden, hvor vi her lander i Bolivia. Et land, der er præget af store højdeforskelle.

Netop topografien har vi fremhævet her flere gange, og det bliver også en væsentlig detalje her, hvor The Strongest tager imod Petrolero.

Umiddelbart et møde mellem nummer et og nummer fire, men også et møde mellem et hjemmehold, der holder til i La Paz i 3600 meters højde og et udehold, der kommer fra Villamontes tæt på havets overflade.

Højdeforskellen er en betydelig faktor.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Gæsterne, der er oprykkere, hentede godt nok en sejr ude mod Bolivar - der også spiller i La Paz - i premieren, så chanceløs er man naturligvis ikke. The Strongest er bare et væsentligt bedre hold, og et hold, der i den grad udnytter hjemmebanefordelen.

Kun ét nederlag i de 23 seneste hjemmekampe er det blevet til (alle turneringer). Inden sommerpausen blev Guabirá rundbarberet med 8-1 og det er så i august blevet fulgt op med tre sejre, hvor der er nettet fire gange i hver af dem. Det kan nok indgyde respekt hos modstanderne.

For at sætte det lidt i perspektiv, så har man i år også haft besøg af blandt andre de brasilianske mandskaber Santos og Internacional i Copa Libertadores og fået en sejr og en uafgjort ud af anstrengelserne.

Hjemmeholdet havde tre mand med på det bolivianske landshold, der i fredags spillede VM-kvalifikationskamp mod Ecuador. Luis Méndez (forsvar) returnerede med en mindre knæskade, men meldinger er optimistiske og han ventes at spille.

Daniel Vaca (mål) og Jair Torrico (forsvar) er tvivlsomme. Det er eneste større mandskabsproblemer hos hjemmeholdet.

Læs også:

Se også: Lollik ramte 13 rigtige - to gange med samme system!

Hos gæsterne har der været usikkerhed om de småskadede Abraham Garcia (forsvar), Gonzalo Galindo (midtbane), Jorge Orgaz (midtbane), Aldo Gallardo (angreb) og Freddy Chispas (angreb). De skulle alle være klarmeldt, men om de så også er klar til startopstillingen er en anden sag.

Garcia, Galindo, Gallardo og Chispas er stamspillere, hvor de tre sidstnævnte startede inde sidst, så det er ikke helt uvæsentligt, hvilken tilstand de er i.

Odds på den rene hjemmesejr ligger lavt, så vi vover her lidt mere og spiller Asian Handicap -1, hvor vi vinder ved en hjemmesejr på to mål, mens en etmålssejr giver indsatsen retur. Gæsterne har godt nok stået ualmindeligt godt defensivt ind til nu, men skal her på den sværeste mission siden oprykningen og The Strongest har til fulde bevist, at de ved, hvor modstanderens mål står.

Læs også:

Se også: Sådan fungerer Asian Handicap

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen