Walsall har problemer

Det ligner en tung sæson for klubben efter sommerens åreladning af førsteholdstruppen og det kan også koste mod Notts County i eftermiddag

Walsall går en svær sæson i møde og kan komme i problemer igen i eftermiddag. (Modelfoto: Colourbox)
Walsall går en svær sæson i møde og kan komme i problemer igen i eftermiddag. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag: Notts County missede pladsen i playoff i sidste sæson på det yderste mandat, hvilket man så i sidste ende blandt andet kunne takke pointhøsten på udebane for. Man var således femtebedste hjemmehold.

Det sidste skal fastholdes i denne sæson, og så må man forbedre sig på udebane, så man kan komme til at blande sig helt fremme. En playoff-billet virker så absolut realistisk.

15 spillere rejste i sommerpausen, hvilket kan virke voldsomt, men i praksis er det kun Stuart Nelson (mål), Mike Edwards (forsvar) og Ben Burgess (angreb), der er værd at nævne. Truppen er modsat blevet suppleret med 13 nye spillere, hvor flere navne skiller sig ud.

Det gælder blandt andre den tidligere polske U20-landsholdsmålmand Bartosz Bialkowski (mål), der er hentet i Southampton samt Dean Leacock (forsvar/Leyton Orient), Gary Liddle (midtbane/Hartlepool) og ikke mindst Francois Zoko (angreb/Carlisle), der allerede har scoret to gange. Man kunne også pege på Emmanuele Smith (forsvar), der var fast mand hos dagens modstander i sidste sæson samt Jamal Campbell-Ryce (midtbane/Bristol City). De to sidstnævnte har stadig deres debut til gode på grund af skader.

Alt i alt et Notts County-mandskab, der ser bedre ud end i sidste sæson, og samtidig er startet sæsonen ganske fint med to sejre af to mulige.

I det lys ser det ikke nemt ud for Walsall, der for sin del sluttede sidste sæson halvsløjt og bejler til ny kamp i tabellens tunge ende. Faktisk har flere bookmakere tippet dem som nedrykningsfavorit.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Der var, som i Notts County, gang i svingdøren i sommerpausen, men facit langt fra så opløftende. Væk er bærende kræfter som Darryl Westlake (forsvar/Sheffield United), Emmanuele Smith (forsvar/Notts County), Mat Sadler (forsvar/Crawley), Emanuel Ledesma (midtbane/Middlesbrough), Anton Peterlin (midtbane), Lee Beevers (forsvar/Mansfield), Kevan Hurst (midtbane/Southend), Alex Nicholls (midtbane/Northampton) og Jon Macken (angreb).

Hullerne er slet ikke blevet fyldt ud, og de nye ansigter, der er kommet til, har primært gjort sig på et lavere niveau. Det er dog værd at notere sig tilgangen af James Chambers (forsvar) og Dean Holden (forsvar), der begge kommer med masser af rutine til en noget tyndt besat defensiv.

Det opvejer dog samlet ikke tabet af så mange nøglespillere, og derfor står Walsall nu væsentligt amputeret i forhold til sidste sæson. Derfor er det heller ikke helt uventet, at man står med ét point efter to kampe. Først blev det 0-3 mod Doncaster og dernæst 1-1 mod Oldham, der også tippes til flirt med nedrykningsstregen i denne sæson.

Mandskabsmæssigt er Walsall fortsat uden Febian Brandy (angreb), mens stamspilleren Richard Taundry (forsvar) næppe når at blive klar.

Notts County har tvivl om Francois Zoko (angreb), mens Enoch Showunmi (angreb) er skadet og Yoann Arquin (angreb) afsoner karantæne. Det er naturligvis en streg i regningen, hvis Zoko også står over, for så ser man noget amputeret ud i offensiven. Notts County har dog stadig gode kort at spille ud. Blandt andre rutinerede Lee Hughes (angreb).

Gratis konkurrence:Vind et møde med Anders Lindegaard og oplev Premier League-fodbold i Manchester

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen