Højt spil i Peru

Real Garcilaso har vist sig meget svære at knække på eget græs i 3400 meters højde og det kan Sporting Cristal få at mærke i aften

Der er topopgør i Peru, hvor højdeforskellen meget vel kommer til at give hjemmestærke Real Garcilaso en fordel. (Modelfoto: Colourbox)
Der er topopgør i Peru, hvor højdeforskellen meget vel kommer til at give hjemmestærke Real Garcilaso en fordel. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag Det hører til sjældenhederne, at vi bevæger os til peruviansk fodbold, og hvis de færreste har hørt om Asociacion Civil Real Atlatico Garcilaso, så er det fuldt forståeligt.

Klubben blev i sin nuværende form dannet i 2009 og høstede øjeblikkelig succes. Nu er man oprykker i den bedste række, hvor succesen er fortsat. Ind til videre med en tredjeplads i tabellen.

Om man ligefrem skal kunne blande sig i mesterskabskampen kan aftenens kamp blive en rettesnor for. Foreløbigt har man tabt til både nummer et, Universidad Cesar Vallejo, og dagens modstander fra Sporting Cristal. Men begge gange på udebane og det er ikke en uvæsentlig detalje.

Atletico Carcilaso spiller således sine hjemmekampe i den historisk by Cusco i 3400 meters højde, og det er en fordel. I særdeleshed, når modstanderne ikke er vant til den tyndere luft.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Det var i høj grad i kraft af hjemmebanen, at man gik hele vejen til triumf i pokalturneringen sidste år, og i høj grad medvirkende årsag til den øjeblikkelige placering i den bedste række. Samtlige hjemmekampe er således vundet.

Nu holder den slags statistik ikke evigt, og Sporting Cristal er en af de sværeste modstandere, som man endnu har haft besøg af, men det kan så forsvare, hvorfor odds på 1-tallet er så højt.

Modsat kan man konstatere, at Sporting Cristal trods alt kun mønstrer 3-2-4 på fremmed græs i denne sæson og faktisk slet ikke er noget stort udehold generelt.

Man har tidligere spillet udekampe i højderne i denne sæson, hvor man har haft det svært. Senest blev det 1-2 ude mod Inti Gas for en måned siden. Man fik kun 1-1 ude mod Sport Huancayo og havde det heller ikke nemt mod Cienciano (1-0), der ligger i tabellens tunge ende.

Læs også:

Se også: Mere overskud med spileksperten

Sporting Cristal fik matchvinder Marcos Abner Delgado (forsvar) udvist sidst og han står derfor over i dag. Han er dog ikke stamspiller, men fik chancen i fraværet af karantæneramte Jorge Luis Cazulo (midtbane), der så er med i dag.

Til gengæld er det langt mere usikkert om stamspilleren Walter Vílchez (forsvar) bliver klarmeldt efter sine ankelproblemer. Han var på bænken sidst og det kan meget vel gentage sig i aften. Det vil så også være eneste nævneværdige fravær i startopstillingen.

Hjemmeholdet har heller ikke de store fravær, men roterer nok en enkelt plads i forhold til sidst, hvor man tabte lokalopgøret mod Cienciano med 0-2. Stamspilleren Jorge Chavez (midtbane) startede på bænken i den kamp og kan meget vel starte inde i aften. Det ligner dermed stærkeste opstilling.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen