Franske talenter slår til

Serbiens U19-landshold stiller i en svækket udgave til EM-åbningskampen mod Frankrig

Det franske U19-landshold ligner en bejler til EM-titlen og kan åbne slutrunden med sejr over Serbien. (Modelfoto: Colourbox)
Det franske U19-landshold ligner en bejler til EM-titlen og kan åbne slutrunden med sejr over Serbien. (Modelfoto: Colourbox)

Spilforslag Kvalifikationen til Champions League og Europa League indledes i dag, hvor nogle af Europas mere upåagtede mandskaber skal i ilden.

Der er dog ikke rigtigt noget, der frister og i stedet tester vi de franske talenter, der i dag tager hul på U19 EM i Estland.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Talentmassen er stor i Frankrig, og Les Bleus kan meget vel ende med at gå hele vejen i turneringen. Ambitioner og kvalitet er til det.

Det blev understreget i kvalifikationen, hvor man gjorde rent bord i kvalifikationen med tre sejre af tre mulige. Blandt andet en uhørt øretæve på 6-0 over Holland.

Læs også spilforslaget:

Se også: Ferrer kan overraske

Truppen rummer flere spillere, der er mere eller mindre faste folk i deres respektive klubber. Blandt andet i defensiven, hvor både Samuel Umtiti (forsvar) og Lucas Digne (forsvar) fik pænt med spilletid i henholdsvis Lyon og Lille i den forgangne sæson. På midtbanen finder man Jordan Veretout og Geoffrey Kondogbia, der er stamspillere i henholdsvis Nantes og Lens. De suppleres med blandt andre Paul Pogba (midtbane) fra Manchester United og Jean-Christophe Bahebeck (angreb) fra Paris Saint-Germain.

Eneste minus er fraværet af Kurt Zouma (forsvar), der er ude med en skade.

Læs også spilforslaget:

Se også: Hun vinder tyskerkampen i Wimbledon

Serbien har viste solid klasse omkring talentarbejdet, og man kan i truppen blandt andet hæfte sig ved Teleoptik-duoen Sasa Ivkovic (midtbane) og Aleksandar Mitrovic (angreb), der er stamspillere både i deres klub og på U19-landsholdet.

Franskmændene skulle under normale omstændigheder også holde et vågent øje med Nikola Ninkovic (midtbane), der nok er yngstemand i truppen, men en ganske målfarlig herre fra den offensive midtbane. Han er dog ikke med i dag.

Truppen savner i øvrigt også Nikola Aksentijevic (forsvar), Matija Nastasic (forsvar) og den helt store angrebsprofil Lazar Markovic (angreb).

Læs også:

Se også: Mere overskud med spileksperten

Det er farligt at undervurdere serberne, men med fraværene, så kan de komme i problemer mod et fransk mandskab, der fremstår yderst stærkt.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet under artiklen eller i vores Facebook-gruppe.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen