Chelsea sælger sig dyrt

Det kan gå hen og blive en dramatisk Champions League-semifinale, hvor alt stadig er åbent ved pausen

Josep Guardiola har haft nok at være frustreret over på det seneste, og Barcelona-træneren skal heller ikke regne med nogen nem opgave i aften. (Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza)
Josep Guardiola har haft nok at være frustreret over på det seneste, og Barcelona-træneren skal heller ikke regne med nogen nem opgave i aften. (Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza)

Spilforslag Der er ikke meget at vælge imellem, hvis man skal stikke ud på noget i aften, men der er dog lige en Champions League-semifinale, der nok skal sikre omsætningen hos spilselskaberne.

Chelsea vandt den første kamp med 1-0 og Barcelona er dermed kommet under pres. Spanierne har mistet terræn i mesterskabskampen efter nederlag til Real Madrid i weekenden, og skal altså vinde - formentligt med to mål - hvis de vil i Champions League-finalen i maj.

Nu har Barcelona adskillige gange demonstreret, at man kan score mål. Mange mål. I særdeleshed på hjemmebane, men det er som om skarpheden ikke helt har været der i de seneste kampe. Man havde stort spilovertag mod Levante, men vandt 'kun' med 2-1. Det blev fulgt op med 0-1 ude mod Chelsea i en kamp, hvor man også havde hovedparten af spil og chancer, mens det i lørdags blev 1-2 mod Real Madrid, hvor man havde 72-28 i boldbesiddelse, men igen savnede skarphed i afslutningerne.

Det er der ikke råd til i aften, hvis finalepladsen skal i hus. Chelsea vil dog gøre alt for, at minimere mulighederne. Man spillede fokuseret og koncentreret på Stamford Bridge, og en gentagelse kan meget vel gå hen og gøre aftenens kamp mere end almindeligt spændende.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Defensivt har Chelsea nogle klare kvaliteter, og det er ikke uden grund, at man har holdt nullet til pausen i nu 16 kampe i træk (alle turneringer).

I samme åndedrag kan man konstatere, at Barcelona er gået til pausen uden at have score i de seneste tre kampe.

Skulle det alligevel lykkes Barcelona at score til 1-0, så vil det næppe lokke Chelsea længere frem på banen. Det vil blot bringe balance i regnskabet, og englænderne vil først satse frem ad banen, når hjemmeholdet er foran med to.

Mandskabsmæssigt valgte Chelsea-manager Roberto Di Matteo den store rokade til weekendens kamp mod Arsenal, mens hans kollega i Barcelona, Josep Guardiola, stillede alle kanonerne op til mødet med Real Madrid.

Det kan meget vel betyde mere friske ben i Chelsea-lejren, for Di Matteo rotere formentligt tilbage til det hold, der sikrede 1-0 sejren i den første kamp. Didier Drogba (angreb) meldes usikker, men det er han blevet før, blot for at spille alligevel og han ligner en nøglespiller i aften.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere