Monaco rykker

Den nyrige franske klub er godt i gang med at leve op til forventningerne som forårets hold i Ligue2

Nabil Dirar (t.h) er en af de mange nye spillere, der er kommet til Monaco i januars transfervindue. Tæt ved 150 millioner kroner blev der købt ind for, og udbyttet har ikke ladet vente på sig. (Foto: Lionel Cironneau/AP)
Nabil Dirar (t.h) er en af de mange nye spillere, der er kommet til Monaco i januars transfervindue. Tæt ved 150 millioner kroner blev der købt ind for, og udbyttet har ikke ladet vente på sig. (Foto: Lionel Cironneau/AP)

Spilforslag Nantes skuffede endnu engang, da mandagens hjemmekamp mod Troyes endte 1-1. Dermed er det kun blevet til én sejr i de seneste otte kampe (1-5-2) og man halser dermed fortsat efter den tredjeplads, der giver oprykning. Afstanden er seks point med otte kampe igen.

Set ud fra tabellen så kunne Kanariefuglene måske sætte næsen op efter tre point i Monaco, men Nantes er sløje på udebane (2-5-8) og Monaco er markant bedre end placeringen.

Hjemmeholdet var nedrykningskandidat før jul, men så kom der en russisk rigmand til, og januar blev brugt til massiv oprustning. Siden er det kun gået én vej. Op. Afstanden til oprykning er 11 point og der mangler otte kampe, så helt afskrive klubben skal man ikke. Under alle omstøndigheder handler det om at få lagt grundlaget til næste sæsons raid på en oprykningsbillet og det sker ikke med håndbremsen trukket i foråret. Man vil slutte så højt som muligt.

I praksis er det kun Bastia (9-2-1), der har hentet flere point end Monaco (7-3-2) i 2012.

Modsat er der syv hold, der har klaret sig bedre end Nantes i 2012 og det er altså ikke godt nok, hvis man vil rykke op.

Læs også spilforslaget:

Troyes har stået solidt i defensiven og møder i aften et Le Havre-mandskab, der er svækket i offensiven. Det kan gøre hele forskellen. (Modelfoto: Colourbox) Spil forslag Troyes lurer på oprykning

Hjemmeholdet har skulle spille adskillige nye spillere ind og samtidig håndtere skader i truppen. Det er man sluppet ganske godt fra. Nu er man så i den situation, at samspillet fungerer bedre og bedre, mens fraværslisten efterhånden er ganske beskeden.

Man mangler fortsat Dennis Appiah (forsvar) og Adriano (forsvar), mens nyerhvervede Andreas Wolf (forsvar) nu er ude. Adriano har ikke spillet i 2012, Appiah ikke været i startopstillingen siden årsskiftet, mens Wolf kun fået to kampe. Det er altså umiddelbart ikke et alvorligt problem for defensiven.

Den er så i øvrigt også forstærket i forhold til sidst med comeback til Rabiu Afolabi (forsvar) og Eric Marester (forsvar). Begge er emner til startopstillingen.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Hos Nantes ser det bekymrende ud. I forhold til sidst er stamspillerne Matheus Vivian (forsvar) og Florian Raspentino (angreb) røget ud samme med Fabrice Pancrate (midtbane) og Sylvain Wiltord (angreb), der begge kom ind fra bænken. På plussiden er der gensyn med førstekeeper Rudy Riou.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer