Blå time for Inter

Napolis formstærke offensiv er klar til at sænke endnu et storhold på Stadio San Paoli

Ezequiel Lavezzi var sprudlende hos Napoli mod Chelsea og kan sammen med angrebsmakkeren Edison Cavani give Inter problemer i aften. (Foto: AP/Francesco Pecoraro)
Ezequiel Lavezzi var sprudlende hos Napoli mod Chelsea og kan sammen med angrebsmakkeren Edison Cavani give Inter problemer i aften. (Foto: AP/Francesco Pecoraro)

Spilforslag Napoli leverede varen med sejr over Chelsea i tirsdags, og satte en tyk streg under den forløste offensiv med tre scoringer. Dermed er det blevet til otte scoringer i de tre seneste kampe og Azzurri har i den grad fået stivet selvtilliden af.

Den skranter til gengæld i Inter. Claudio Ranieri, der hen over jul og nytår blev hyldet som en helt i Milano med otte sejre på stribe, er nu atter under pres. Seks nederlag i de syv seneste kampe har således hægtet klubben af mesterskabskampen igen, og hvad der er nok så bekymrende er, at man er gået fra banen uden at score i samtlige de seks nederlag.

I onsdags blev det 0-1 ude mod Marseille i Champions League, hvor man igen savnede skarphed i afslutningerne.

Ikke ligefrem optimalt til et møde med Napoli, der er Serie A's næstmest scorende mandskab med en af rækkens mest formstærke angribere i Edinson Cavani og Ezequiel Lavezzi i stort spillehumør. I forvejen har man ikke prøvet at vinde i Napoli siden 1997.

Nu skal man aldrig undervurdere Inter, men det har været ganske slående i denne sæson, at holdet primært har hentet sine point mod rækkens svagere mandskaber, og kun mønstrer en udesejr mod de bedste hold i rækken. Det var mod Milan, hvilket nærmest er at regne for en halv hjemmekamp eftersom de to klubber deler stadion.

LIVE: Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Napoli skal regnes blandt de bedste, og har netop i denne sæson glimret ved at klare sig glimrende mod de andre hold i den bedste halvdel af tabellen. Kun Juventus har ind til videre klaret sig bedre.

Mandskabsmæssigt må Napoli klare sig uden Marek Hamsik (midtbane/angreb), der afsoner karantæne. Det er på papiret en svækkelse, men faktisk er slovakken den eneste af Napolis offensive kræfter, der ikke helt har spillet på topniveau i de seneste kampe. Afløseren bliver efter al sandsynlighed Goran Pandev, der næppe mangler motivation, når nu modstanderen er hans tidligere klub.

Hamsik er også eneste nævneværdige fravær hos hjemmeholdet.

Inter savner Maicon (forsvar), Andrea Ranocchia (forsvar) og Ricardo Gabriel Alvarez (midtbane), hvor førstnævnte ville være tættest på plads i startopstillingen. Ret beset er det et Inter-mandskab, der er tæt på stærkeste opstilling. Det er til gengæld ikke et Inter-hold, der lige nu virker velfungerende og specielt Wesley Sneijder synes at have svært ved at finde sig til rette i Ranieris taktik. Det koster i offensiven.

Dette er en topkamp, hvor Inter har tilpas stor rutine til at kunne hive et resultat med sig hjem, men meget dog peger i retning af Napoli-sejr. Vi holder dog under alle omstændigheder indsatsen lav.

Hvad spiller du på i dag? Del dine tip i kommentarfeltet her under eller i vores Facebook-gruppe.

0 kommentarer
Vis kommentarer