Lillebror kan overraske i Brügge

Club Brügge er gjort til alt for store favoritter i lokalopgøret mod Cercle Brügge

Der har været nok at blive frustreret over hos Club Brügge på det seneste, og der kan blive endnu mere, når det gælder lokalopgøret mod Cercle Brügge. (Foto: AP/Matt Dunham)
Der har været nok at blive frustreret over hos Club Brügge på det seneste, og der kan blive endnu mere, når det gælder lokalopgøret mod Cercle Brügge. (Foto: AP/Matt Dunham)

Spilforslag: Club Brügge - Cercle Brügge [X2] 2,25 /bwin
Belgien, Pro League, kampstart: 20.30

Det er et spændende opgør, der ligger og vente i Brügge. Både Club Brügge og Cercle Brügge har normal hjemmebane på Jan Breydelstadion og begge kæmper med i toppen af rækken.

Intet er således givet på forhånd, og så kan man jo tillade sig at undres over at Club Brügge er gjort til ganske store favoritter.

'Hjemmeholdet' har ellers ikke vundet i de seneste seks kampe (alle turneringer). Selvom her medregnes kampe mod Birmingham i Europa League og belgisk pokalturnering, så er facit, at Club Brügge ikke ligefrem bobler af selvtillid i øjeblikket. Måske ikke overraskende betød det brud med træner Adrie Koster. Ny mand ved roret er tyske Christoph Daum. Han overtager en trup, der fremstår skrøbelig - specielt defensivt - og formentligt skal forstærkes i vinterpausen.

Et af de nye navne er allerede hentet ind. Bojan Jorgacevic (mål) er kommet til fra Gent og får dispensation til at spille, selvom skiftet sker uden for transfervinduet, da Club Brügge grundet skader kun havde to målmænd tilbage.

LIVE:Følg kampen direkte på ekstrabladet.dk

Optimismen er stor hos 'gæsterne', der ikke har tabt en kamp i ordinær spilletid siden midten af august. Senest blev topholdet Anderlecht besejret med 1-0. Godt nok i en kamp, hvor man spillede i overtal i en lille time. På bænken sidder den tidligere landsholdsangriber Bob Peeters, der er godt i gang med at lave kometkarriere som træner. Succesen er i hvert fald til at få øje på.

Følg ekstrabladet.dk's spilforslag på Facebook

Mandskabsmæssigt er Club Brügge som nævnt sendt ud i skifte på målmandsposten, da man her er hårdt ramt af skader. Førstevalget i denne sæson, Colin Coosemans, er blandt de skadede. Anfører Carl Hoefkens (forsvar) er med igen efter et par uger på sidelinien med en skade.

Cercle Brügge kan stille uændret i forhold til kampen mod Anderlecht (1-0). Kevins Janssens (midtbane) og Amido Balde (angreb) mangler fortsat.

Cercle Brügge sluttede et godt stykke efter bysbørnene fra Club Brügge i sidste sæson, men vandt det til trods alligevel begge indbyrdes opgør. Selvom storebror fra Club Brügge måske nok er favorit, så er en ny triumf for Cercle ikke så langt væk, som odds indikerer.

Det rene 2-tal kan spilles helt op til odds 5,50 hos blandt andet Betsafe. Det er - i vores øjne - meget stor undervurdering af Cercles muligheder. Det kan prøves for dem, der fristes af et solidt langskudsspil. Her spiller vi med gardering, hvor der tages højde for uafgjort. Det er et resultat, der er til at leve med i begge lejre. Dette er en kamp, som begge naturligvis meget gerne vil vinde, men i høj grad heller ikke ønsker at tabe.